Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Za dovršetak izgradnje Maksimirskog stadiona te izgradnju potpuno novog manjeg stadiona na Kajzerici u Grad Zagreb proteklih je dana stiglo šest, odnosno sedam ponuda (ista tvrtka poslala je dvije ponude).


Prvi krug međunarodnog natječaja je završen, a pročelnik za gospodarstvo Ladislav Prežigalo otkrio je da su interes pokazale austrijske tvrtke Porr Zagreb, Porr Austrija, Štrabaki Alpine Project te njemačke tvrtke Max Bogl Tehnobeton i domaće tvrtke Tehnika i konzorcij predvođen Institutom građevinarstva Hrvatske. 

Vezani članci Ministar zdravstva, Vili Beroš Ministarstvo zdravstva poništilo dio natječaja za eBolnice: ''Osnovana sumnja na potencijalni sukob interesa postajala je prije objavljenih medijskih napisa'' Slika nije dostupna Ministar Jovanović za obnovu stadiona na Poljudu

"Mislio sam da ćemo biti sretni ako dobijemo dvije ili tri ponude, a stiglo ih je sedam", rekao je Prežigalo i dodao da je prva ponuda došla od tvrtke Porr Austrija. 

Prežigalo tvrdi da je svaka od tvrtki poslala opsežnu dokumentaciju te da će trebati do tri tjedna da Povjerenstvo za izgradnju stadiona i stručni savjetnici ocijene koje su tvrtke najkompetentnije za ulazak u drugi krug. Prežigalo nije želio komentirati pitanje da je Grad dosad simpatije pokazivao prema Alpine Projectu koji je i financirao izradu posljednjeg arhitektonskog rješenja za stadion.

Nije htio govoriti niti o novčanim iznosima za dovršetak stadiona te izgradnju novog na Kajzerici. No, podsjetimo da su se neslužbeno spominjali iznosi od 200 milijuna eura za Dinamov stadion te 30-ak milijuna eura za onaj na Kajzerici. 

Raspisivanje drugog kruga natječaja član Poglavarstva Duško Ljuština očekuje do Nove godine. Podsjetimo da bi tvrtka koja bi dovršila stadion dobila koncesiju na 15 godina. Kapacitet stadiona novim rješenjem povećan je na 51 tisuću gledatelja, a NK Dinamo će, dok se stadion u Maksimiru ne završi, koristiti onaj na Kajzerici.