Obavijesti Video Pretražite Navigacija
htio bi sučeljavanje

Škoro: "Izbori će biti jedan mali referendum, glasat ćemo protiv Andreja Plenkovića"

Predsjedničkom kanidatu Miroslavu Škori žao je što neće biti sučeljavanja s ostalim kandidatima, dodao je kako za kampanju troši iz vlastitog džepa, a donacija je imao oko 150.000 kuna.

Predsjednički kandidat Miroslav Škoro u četvrtak je u svojoj predizbornoj kampanji posjetio Sesvete i tamo komentirao predizborne ankete, sučeljavanje i prometnu nesreću Predsjedničina autobusa.

Pročitajte i ovo Ruža Tomašić Gdje će Škorini biračI? Ruža Tomašić: "Kolinda Grabar-Kitarović i Zoran Milanović ne štite interese hrvatskog naroda" Slika nije dostupna HDZ-ovci o izborima Kovač: "Moramo podvući crtu i izvući pouke", Šeks: "Treba pitati Škorine birače žele li da komunisti dođu na vlast"

"Ankete pokazuju trendove, nisam bio u euforiji kada su govorile da rastem ni u depresiji kada su govorile da padam", rekao je Miroslav Škoro uočio predsjedničkih izbora.

"22. prosinca ovaj narod i ja pokazat ćemo da postoji jedna druga Hrvatska. Recimo da će to biti prvi mali referendum, na kojem ćemo glasati protiv Andreja Plenkovića", dodao je.

Škoro kaže da želi sudjelovati u sučeljavanju s protukandidatima.

"Žao mi je što neće biti sučeljavanja. Bilo bi dobro da razmijenimo argumente, da izađemo iz četrdesetih godina, da razgovaramo što se radilo posljednjih pet godina i što će se raditi narednih godina. To je jedna razina demokratske pristojnosti. Sučeljavanja postoje svuda u svijetu. Ne vidim razlog zašto ga nema", prokomentirao je.

Osvrnuo se i na prometnu nesreću u kojoj je izborni autobus aktualne predsjednice udario osobni automobil, a nije ni stao.

"Ako ti autobus očeše automobil, trebaš stati i vidjeti. Nema tog protokola da ne izađeš van i pristojno i upitaš što je. Trebamo početi preuzimati odgovornost", istaknuo je Škoro i dodao kako neće raditi ništa zbog čega bi ga se narod morao sramiti, a ako dođe do takvog nečega, on će dati ostavku.

Komentirao je i potrošnju u kampanji. Škorin protukandidat Mislav Kolakušić tvrdi kako je na kampanju potrošio 12 kuna, Škoro kaže da je to nemoguće.

"Nemoguće je to, neodrživo. Ne možete štand postaviti, morate ga kupiti, ako ništa drugo. Platio sam medijski prostor, štandove, majice, potrošio sam otprilike 1.984.356 kuna i 24 lipe. Donacija sam imao oko 150, 160 tisuća kuna. Trošim iz vlastitog džepa", kaže.

Škoro je kratko prokomentirao ulogu Crkve u Hrvatskoj i kardinala Bozanića, koji je u utorak održao misu za Franju Tuđmana.

"Nisam se prepoznao u poruci kardinala Bozanića i ne želim komentirati ono što poručuje bilo tko s te razine. Mi smo sekularna država, Crkva je odvojena od države, politika ne bi trebala biti u Crkvi, ne bi trebala biti u gospodarstvu, ne bi trebala biti u sudstvu. Petlja se ona svugdje, petljat će se još nekoliko dana, a onda ćemo istinom u ovoj slobodnoj državi raspetljati tu situaciju i maknut ćemo politiku iz tih segmenata društva", kaže Škoro.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene