Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nezavisni predsjednički kandidat Mislav Kolakušić prvi je od 11 predsjedničkih kandidata dostavio Državnom izbornom povjerenstvu financijsko izvješće o financiranju dosadašnje izborne promidžbe.


Prema tom izvješću, koje obuhvaća razdoblje od 29. studenoga do 11. prosinca, Mislav Kolakušić nije imao donacija, a jedini trošak koji je iskazao jest trošak bankarske i usluge platnog prometa i iznosi 12 kuna.

Vezani članci Državno izborno povjerenstvo DIP o pacijentima koji u bolnicama nisu mogli glasati: ''Nekada su okolnosti takve da se pravo na glasanje ne može ostvariti'' Slika nije dostupna Zašto pacijenti nisu mogli glasati u bolnicama? "Zakinuti smo za osnovno ljudsko pravo"

Zaključno do 14. prosinca svi predsjednički kandidati dužni su DIP-u dostavljati izvješća o financiranju promidžbe s ažuriranim podacima do dana podnošenja. Dostavljaju ih unosom u sustav za nadzor financiranja promidžbe, a prvi radni dan nakon unosa DIP ih objavljuje na svojim mrežnim stranicama i tako široj javnosti omogućuje uvid u njih.

Činjenica da će izvješća svih kandidata biti dostupna na jednom mjestu i da će biti lako pretraživa novost je na ovogodišnjim predsjedničkim izborima. Na dosadašnjima svaki je kandidat izvješća objavljivao na svojoj stranici.

Prva, odnosno financijska izvješća koja se podnose najkasnije sedam dana prije izbora, uključuju izvješća o primljenim donacijama, o troškovima te o iznosu cijene i popustu dobivenom za medijsko oglašavanje izborne promidžbe.

Svaki predsjednički kandidat na promidžbu može potrošiti do osam milijuna kuna.(Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju