Geologa više nema u Mečečanima. Pojavili su se neki novi istraživači, koji ne žele reći iz koje su institucije. A pojavile su se i neke nove rupe.

Galerija Kuća Sofije Gačić - 3 Kuća Sofije Gačić - 2 Sofija Gačić +2 Rupa u Mečenčanima - 2

Stanovnicima Mečenčana je jasno da dabrove ne smiju dirati, a ne bi smjeli ni njihove rupe, dok ne pitaju geologe. Oni pak više ne dolaze, jer su na geološkom fakultetu počeli ispiti. Ali zato su neke nove stručnjakinje došle na najveću rupu u Mečenčanima. Kažu da rade znanstveni rad i ne daju se snimati, ne žele reći ni iz koje su institucije.

Biomehaničari koji mjere dubinu, jedini pričaju. ''Ispitujemo tlo da vidimo gdje je slijeganje tla i to je to'', rekao je Željko Lukovnjak, djelatnik tvrtke za hidrogeološka istraživanja.

Sofija Gačić živi na putu prema polju s rupama. Budući da s njene kuće stalno padaju cigle, policija je kuću ogradila trakama da netko ne bi stradao. To što ona u njoj živi "nije opasno". Na upit zašto živi u takvoj kući pitala je: ''A gdje da živim''? Dobila je zelenu naljepnicu.

Rupe u Banovini - 2 Stručnjaci otišli, ali rupe su u Mečenčanima ostale: "Već dva do tri tjedna nema nikoga"

Zdenka Cvjetković iz Mečenčana U Mečenčanima se još uvijek otvaraju rupe: ''Rekli su nam da ne budemo u kući, posebno ne po noći''

Nije vidjela da je cigla pala na kokoš i ubila je. Na naš komentar da hitno mora izaći iz kuće, ponovila je da nema kuda. Rekli smo da ćemo joj omogućiti kontejner. Iz Stožera su poručili - bit će.

Više informacija o Mečenčanima možete pogledati u priloženom videu. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju