Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pojava novih rupa

Sramota u Mečenčanima: Policija joj ogradila kuću jer s nje padaju cigle, a ima - zelenu naljepnicu. "Gdje da živim?"

Aktualno Galerija Kuća Sofije Gačić - 3 Kuća Sofije Gačić - 3 Foto: DNEVNIK.hr Kuća Sofije Gačić - 2 Kuća Sofije Gačić - 2 Foto: DNEVNIK.hr Sofija Gačić Sofija Gačić Foto: DNEVNIK.hr Rupa u Mečenčanima - 2 Rupa u Mečenčanima - 2 Foto: DNEVNIK.hr +1 Rupa u Mečenčanima - 1 Galerija 1/6 >>
Geologa više nema u Mečečanima. Pojavili su se neki novi istraživači, koji ne žele reći iz koje su institucije. A pojavile su se i neke nove rupe.

Stanovnicima Mečenčana je jasno da dabrove ne smiju dirati, a ne bi smjeli ni njihove rupe, dok ne pitaju geologe. Oni pak više ne dolaze, jer su na geološkom fakultetu počeli ispiti. Ali zato su neke nove stručnjakinje došle na najveću rupu u Mečenčanima. Kažu da rade znanstveni rad i ne daju se snimati, ne žele reći ni iz koje su institucije.

Biomehaničari koji mjere dubinu, jedini pričaju. ''Ispitujemo tlo da vidimo gdje je slijeganje tla i to je to'', rekao je Željko Lukovnjak, djelatnik tvrtke za hidrogeološka istraživanja.

Sofija Gačić živi na putu prema polju s rupama. Budući da s njene kuće stalno padaju cigle, policija je kuću ogradila trakama da netko ne bi stradao. To što ona u njoj živi "nije opasno". Na upit zašto živi u takvoj kući pitala je: ''A gdje da živim''? Dobila je zelenu naljepnicu.

Pročitajte i ovo Rupe u Banovini - 2 Završena prva faza istraživanja Stručnjaci otišli, ali rupe su u Mečenčanima ostale: "Već dva do tri tjedna nema nikoga"

Pročitajte i ovo Zdenka Cvjetković iz Mečenčana Dvije od nedjelje U Mečenčanima se još uvijek otvaraju rupe: ''Rekli su nam da ne budemo u kući, posebno ne po noći''

Nije vidjela da je cigla pala na kokoš i ubila je. Na naš komentar da hitno mora izaći iz kuće, ponovila je da nema kuda. Rekli smo da ćemo joj omogućiti kontejner. Iz Stožera su poručili - bit će.

Više informacija o Mečenčanima možete pogledati u priloženom videu. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene