Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NOVAC EU FONDOVA

Napokon se obnavljaju tri zagrebačke bolnice stradale u potresu: "Tužno je da je to tako dugo trajalo"

Aktualno Galerija Obnova bolnica nakon potresa - 1 Obnova bolnica nakon potresa - 1 Foto: DNEVNIK.hr Obnova bolnica nakon potresa - 2 Obnova bolnica nakon potresa - 2 Foto: DNEVNIK.hr Obnova bolnica nakon potresa - 3 Obnova bolnica nakon potresa - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Obnova bolnica nakon potresa - 4 Galerija 1/4 >>
Novac za obnovu od potresa iz europskih fondova treba potrošiti do lipnja pa se u zagrebačkim bolnicama radi punom parom. Bolnice diljem Zagreba u ovom su trenutku gradilišta.

Zadnja dva jaka potresa su prouzročila velike štete na zagrebačkim bolnicama koje vape za obnovom. Reporterka Dnevnika Nove TV Valentina Baus je zajedno s ravnateljima i radnicima posjetila tri bolnice koje su sada napokon gradilišta. 

"Ovo je jedan od tri bolnička objekta obuhvaćen obnovom od potresa. Vi znate da nama na ovoj lokaciji Klaićeve bolnice primarno nedostaje prostora, e sad kad još morate iseliti čitavu zgradu da bi se radili radovi to je nemoguća misija", rekao je Goran Roić, ravnatelj bolnice u Klaićevoj i utrošit će se oko 45 milijuna kuna

Pročitajte i ovo Obnova poliklinike na Šalati - 3 Čeka se obnova Bazen ispred rendgena: Poliklinika na Šalati čeka obnovu još od potresa - "To je na sramotu svih"

Pročitajte i ovo Užasni uvjeti na Šalati Lokve, kutije... VIDEO Otac objavio u kakvim uvjetima njegovo dijete čeka RTG na Šalati: "Da svaku kunu za doprinos zapalimo, bila bi bolje iskorištena"

Novac iz Europskog fonda solidarnosti za obnovu treba potrošiti do lipnja jer inače propada.

Radovi se odvijaju i u Klinici za plućne bolesti Jordanovac

"Ruše se zidovi, ruše se stropovi. Sve bi to trebalo trajati nekih mjesec dana nakon toga ide izgradnja novih zidova i postavljanje novih pločica", kazala je reporterka u Klinici za plućne bolesti Jordanovac, u koju će biti uloženo ukupno 159,5 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Stanovnica kontejnerskog naselja Kata - 1 MINISTAR U OBILASKU Stanovnici Banovine pred Bačićem nisu skrivali suze, ali nada je sve što im ostaje: "Mora se čovjek nečemu nadati, ako izgubite nadu, izgubili ste sve"

U KBC-u Sestre milosrdnice četiri zgrade bolnice idu u obnovu, a dvije će se potpuno rekonstruirati. 

"Ovo je situacija u kojoj se definitivno trebamo svi organizirati tako da moramo što više iskoristiti dio sredstava da na neki način i ovaj dio obnove napravimo, jer sa zagrebačkim potresom ova bolnica je bila dosta oštećena. Ona je na mjestu od 1894. godine onda vam je jasno da su ovo dosta stare zgrade" rekao je Davor Vagić, ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice

"Tužno je da je to tako drugo trajalo, da tek sad idu u obnovu bolnice", rekla je pacijentica Darija. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene