Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čeka se obnova

Bazen ispred rendgena: Poliklinika na Šalati čeka obnovu još od potresa - "To je na sramotu svih"

Aktualno Galerija Obnova poliklinike na Šalati - 3 Obnova poliklinike na Šalati - 3 Foto: DNEVNIK.hr Domagoj Delimar Domagoj Delimar Foto: DNEVNIK.hr Obnova poliklinike na Šalati - 5 Obnova poliklinike na Šalati - 5 Foto: DNEVNIK.hr Obnova poliklinike na Šalati - 4 Obnova poliklinike na Šalati - 4 Foto: DNEVNIK.hr +2 Obnova poliklinike na Šalati - 6 Galerija 1/7 >>
Bazen ispred rendgena - to je dočekalo pacijente, a među njima i djecu s invaliditetom, prije pregleda na zagrebačkoj Šalati. Obilna kiša dodatno je pogoršala stanje derutne bolnice, ionako narušeno u potresu. Reporterka Dnevnika Nove TV Martina Bolšec Oblak obišla je bolnicu u kojoj kao da je vrijeme stalo.

Poplavljena čekaonica i kontejner za rendgen na Šalati dočekali su Vedrana Jerkovića kad je na pregled doveo svoju kćer koja ima stopostotni invaliditet.

"Prošao sam ja kroz tu lokvetinu vode s Tonkom, ali nisam uopće ljutit, već sam se baš jadno osjećao jučer. To je na sramotu svih - Vlade, premijera, ministara zdravstva, gradonačelnika grada Zagreba u posljednje 33 godine."

Iz Tehničke službe KBC-a Zagreb kažu da rješavaju problem s curenjem krova čekaonice.

Uz zgradu poliklinike, gdje pacijenti svojim liječnicima dolaze na preglede, postavljeni su privremeni kontejneri s rendgenom jer je glavna zgrada bolnice nakon potresa dobila crvenu naljepnicu.

"Unutra je izvrstan, novi moderni rendgen, dobro je izolirano baritnim knaufom i to je izvrsno rješenje jer su neposredno nakon potresa naši bolesnici morali ići svojim autom ili taksijem do Rebra, tamo se slikati i vratiti se nazad. A znate da su naši pacijenti najmanje pokretni od svih pacijenata", rekao je Domagoj Delimar, pročelnik Klinike za ortopediju.

Obnova poliklinike na Šalati - 3 Domagoj Delimar (Foto: DNEVNIK.hr)

Pacijenti iz cijele Hrvatske tu dolaze zbog vrhunskih stručnjaka. No od čekaonice za djecu, preko dotrajalih WC-a i podsjetnika na potres na svakom je koraku jasno da ortopedija vapi za obnovom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PRIOPĆENJE MINISTRA Beroš zaprijetio sankcijama liječnicima koji rade i privatno te ne ispunjavaju obaveze: "Pokrenuti su postupci"

"Stanje, koliko vidim, od potresa se osjeća. Ma katastrofalni su uvjeti ovdje i inače. Osoblje i doktori su izvanredni, ali uvjeti - vidite i sami", rekla je pacijentica iz Zagreba.

Vrijeme se u glavnoj zgradi zaustavilo u tjednu potresa 2020. Operacijske dvorane i kreveti preseljeni su na Rebro.

"U znatno smanjenom kapacitetu u odnosu na Šalatu, tu smo otprilike na 40 posto postelja u odnosu na Šalatu, ali uspijevamo unatoč manjem broju postelja većim obrtajem pacijenata održati više od 90 posto kapaciteta koje smo imali i na lokaciji Šalati", kaže Delimar.

Pročitajte i ovo Alen Sadiković TUGA I NAKON DVIJE GODINE Sisačka bolnica i dalje čeka na cjelovitu obnovu: "Uistinu je jako loše. Djeca čekaju minimalno po tri sata"

I na Šalati i na Rebru rade u dvije smjene, operiraju od 7 do 22 sata. I tako će očito još neko vrijeme jer novu zgradu dobit će kad se izgradi Rebro tri, koje je u fazi izvedbenog projekta.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene