Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SASTANAK O OBNOVI

Prvi susret novog ministra Bačića i Tomaševića: "Ovo je veliki zaokret, to da novac dajete unaprijed..."

Aktualno Galerija Sastanak Branka Bačića i Tomislava Tomašević - 5 Sastanak Branka Bačića i Tomislava Tomašević - 5 Foto: Damir Krajac/CROPIX Sastanak Branka Bačića i Tomislava Tomašević - 8 Sastanak Branka Bačića i Tomislava Tomašević - 8 Foto: Damir Krajac/CROPIX Sastanak Branka Bačića i Tomislava Tomašević - 7 Sastanak Branka Bačića i Tomislava Tomašević - 7 Foto: Damir Krajac/CROPIX Sastanak Branka Bačića i Tomislava Tomašević - 6 Sastanak Branka Bačića i Tomislava Tomašević - 6 Foto: Damir Krajac/CROPIX +4 Sastanak Branka Bačića i Tomislava Tomašević - 9 Galerija 1/9 >>
Novi ministar graditeljstva Branko Bačić susreo se u srijedu sa zagrebačkim gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem.

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Branko Bačić sastao se s gradonačelnikom Zagreba Tomislavom Tomaševićem kako bi razgovarali o obnovi nakon potresa. 

"Drago mi je da se vidimo prvi put otkako sam izabran za ministra. Sastanak je protekao u iznimno konstruktivnom tonu. Rekao bih da je to bio jedan prijateljski razgovor. Tema o kojoj smo detaljno raspravljali od je iznimnog interesa za Hrvatsku.

Tema je bila obnova grada Zagreba nakon potresa. Ocijenili smo da nismo zadovoljni brzinom obnove. Potrebno je napraviti mnogo novih iskoraka kako bi grad bio obnovljen onako kako bismo i zakonski i po planovima bili zadovoljni. Dogovorili smo se da ćemo uspostaviti dvotjedne sastanke na kojima ćemo pratiti dinamiku svakog pojedinog segmenta obnove", izjavio je Bačić. 

Podsjetio je da je iz Fonda solidarnosti za obnovu Zagreba osigurano više od 600 milijuna eura.

"Mislim da će Zagreb ta sredstva dobro utrošiti, pogotovo u operativnom dijelu. Želja nam je da se taj Fond po pitanju Zagreba potpuno istroši, da ne vraćamo nijedan cent.

Dogovorili smo da ćemo održati sastanak s Ministarstvom zdravstva kada su u pitanju zagrebačke bolnice", kazao je. 

Pročitajte i ovo Stanovnica kontejnerskog naselja Kata - 1 MINISTAR U OBILASKU Stanovnici Banovine pred Bačićem nisu skrivali suze, ali nada je sve što im ostaje: "Mora se čovjek nečemu nadati, ako izgubite nadu, izgubili ste sve"

Zagrebački gradonačelnik izjavio je pak kako je dogovoreno hitno uklanjanje onih obiteljskih kuća u podsljemenskoj zoni koje su opasne za druge objekte.

Dogovoren je i stopostotni predujam za samoobnovu obiteljskih kuća, najavljeno je. 

Na pitanje je li krivnja na Gradu Zagrebu za neobnovu javnih zgrada, kao što je to u nekim prethodnim izjavama sugerirao Bačić, Tomašević je odgovorio: "Sastanak je bio konstruktivan, sve smo razjasnili, optimističniji sam nakon ovog sastanka. Prijedlozi su na tragu onoga što smo mi predlagali", kazao je Tomašević. 

"Ovo je veliki zaokret, to da novac date unaprijed. To su stotine milijuna kuna godišnje", napomenuo je. 


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene