Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Počnite raditi svoj posao''

Ovaj je hrvatski branitelj nakon potresa sam morao srušiti svoju kuću: "Slušati vrisku djece... Prvi put u životu me ulovila panika"

Mnoge obitelji i dalje su bez krova nad glavom. Neke od njih same su krenule u rušenje svojih kuća.

Rušenje kuće nakon potresa obitelj Šušković je platila sama i to više od 30 tisuća kuna. Prvo su mislili čekati pomoć države i grada, ali godinu dana su čekali i sada promijenili odluku. U obnovu idu sami.

''Procedura predugo traje. Imam dvoje male djece i jednostavno moram što prije napraviti kuću da bismo mogli normalno živjeti'',kazao je Ivica Šušković iz Medvedskog Brega.

Kredit ne može dići jer jedan otplaćuje - onaj za adaptaciju kuće. ''Skupili smo nešto iz donacija, pomažu mi i iz udruge specijalne policije Alfa s kojima sam sudjelovao u ratu...Bit će nešto'', kazao je Šušković.

Na pitanje je li mu bilo teže u ratu ili sada u potresu, Šušković kaže da mu je potres bio gori. ''Tu su bila moja djeca. U tom potresu slušati vrisku djece, a kuća se ruši...To je prvi put u životu da me ulovila panika'', iskreno je rekao Šušković za Dnevnik Nove TV Matei Ćorić.

Već je godinu dana kod svog rođaka. Istaknuo je kako je u formularu puno toga navedeno, ali da u pravilu treba par papira. Za kraj je poručio vladajućima - počnite napokon raditi svoj posao!

Više o razgovoru možete pogledati u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene