Mnoge obitelji i dalje su bez krova nad glavom. Neke od njih same su krenule u rušenje svojih kuća.


Rušenje kuće nakon potresa obitelj Šušković je platila sama i to više od 30 tisuća kuna. Prvo su mislili čekati pomoć države i grada, ali godinu dana su čekali i sada promijenili odluku. U obnovu idu sami.

''Procedura predugo traje. Imam dvoje male djece i jednostavno moram što prije napraviti kuću da bismo mogli normalno živjeti'',kazao je Ivica Šušković iz Medvedskog Brega.

Kredit ne može dići jer jedan otplaćuje - onaj za adaptaciju kuće. ''Skupili smo nešto iz donacija, pomažu mi i iz udruge specijalne policije Alfa s kojima sam sudjelovao u ratu...Bit će nešto'', kazao je Šušković.

Na pitanje je li mu bilo teže u ratu ili sada u potresu, Šušković kaže da mu je potres bio gori. ''Tu su bila moja djeca. U tom potresu slušati vrisku djece, a kuća se ruši...To je prvi put u životu da me ulovila panika'', iskreno je rekao Šušković za Dnevnik Nove TV Matei Ćorić.

Već je godinu dana kod svog rođaka. Istaknuo je kako je u formularu puno toga navedeno, ali da u pravilu treba par papira. Za kraj je poručio vladajućima - počnite napokon raditi svoj posao!

Više o razgovoru možete pogledati u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr