Ilustracija
Ilustracija Foto: Emica Elvedji/Pixsell

Hrvatske autoceste objavile su u petak da se produljuje rok besplatne cestarine na autocesti A11 Zagreb -Sisak, do 31. ožujka u ponoć.


Podsjećaju da su radi olakšanja prolaska hitnih službi, prijevoza pomoći i kretanja stanovništva na području pogođenom potresom u Sisačko-moslavačkoj županiji, Hrvatske autoceste prestale naplaćivati cestarinu na autocesti Zagreb-Sisak 29. prosinca u 15:00 sati.

Vezani članci Potres kod Gline Nema mira za stanovnike na Banovini: Potres jačine 3,4 stupnja pogodio područje kod Gline - ''Bome je ovaj fino zatresao i zagrmio'' Rasjedi u Budaševu - 6 Ekskluzivne snimke iz zraka: Ogromni rasjedi nastali nakon potresa uznemirili mještane Budaševa kod Siska

Apeliraju na sve korisnike da se pridržavaju prometne regulacije, poštuju postavljenu stalnu kao i dinamičku prometnu signalizaciju i ograničenja brzine te prilagode vožnju uvjetima na cesti pa tako i na prilazima naplatnim postajama.

Besplatna cestarina i podignute rampe simboliziraju solidarnost i podršku unesrećenima u potresom pogođenom području, ali je i dalje važno voditi računa o sigurnosti prometa na cesti i kroz naplatne staze voziti smanjenom brzinom i krajnjim oprezom, kažu u Hrvatskim autocestama.