Miroslav Škoro
Miroslav Škoro Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Miroslav Škoro, tijekom debate o pobačaju, rekao je da se žena koja zatrudni nakon silovanja mora dogovoriti s obitelji što će učiniti.


"Država, ako drži do sebe, ima bezbroj mehanizama kako da pomogne svakoj obitelji, majci koja se odlučuje na takav čin. Nismo mi primitivna zajednica, ne zabrana, ali učiniti sve da se sačuva život. Ako žena zatrudni nakon silovanja onda se mora dogovoriti s obitelji što će učiniti", rekao je Miroslav Škoro, čelnik Domovinskog pokreta, u obrazlažući svoj stav o pobačaju. 

Vezani članci Miroslav Škoro, Josip Jović Josip Jović napušta Domovinski pokret: "Škoro mi nije rekao ni hvala" Karolina Vidović Krišto u Saboru usta prekriva maramom Vidović Krišto i dalje ne želi nositi masku u Saboru, Jandrokoviću prekipjelo: "To je obveza, molim vas da se toga držite, ili..."

Škoro je to rekao tijekom debate s Gordanom Jandrokovićem koju je organizirao Večernji list

Jandroković se na početku rasprave o ovoj temi zauzeo za zaštitu života koji za njega počinje začećem. "Apsolutne zabrane ne postoje gotovo nigdje, treba raditi na edukaciji, smanjiti pobačaj na najmanju mjeru", rekao je Jandroković, a Škoro se s njim složio.

Na pitanje treba li dopustiti ispospolnim parovima da udomljavaju djecu, Jandroković je rekao da je najbolje okruženje za dijete da ima majku i oca.

"Gej zajednica sukladno zakonu ne može usvajati niti udomiti djecu. Dom nije nažalost najsretnije rješenje, ali je takvo da pomogne u situacijama kada je obitelj disfunkcionalna ili kada djeca ostanu bez roditelja. Treba na sve način osigurati da dijete ima prirodno okruženje, a to su majka i otac, odnosno muškarac i žena", rekao je Jandroković, dodajući da je stav HDZ-a da homoseksualni parovi ne trebaju posvajati djecu.

Škoro je dodao da je obitelj ustavno definirana. "Protiv sam toga da istospolni parovi mogu usvajati djecu, to sam javno iskomunicirao i mogu ponoviti koliko god puta treba", rekao je Škoro.