Obavijesti Video Pretražite Navigacija
o poštivanju ljudskih prava

Bernardić: ''Izbor je nikada jasniji - ili HDZ-ov utaban put korupcije ili novi početak''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Restart koalicija u Dubrovniku je predstavila kandidate liste u X. izbornoj jedinici. U društvu kandidata s liste predsjednik SDP-a i lider Restart koalicije Davor Bernardić obišao je tržnicu i družio se s građanima u Gružu, nakon čega je održan predizborni skup.

Davor Bernardić rekao je d asu izbori pred nama izbor između dva različita puta za Hrvatsku - između dobro poznatog i utabanog HDZ-ovog puta korupcije ili Restarta i novog početka za Hrvatsku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zahvalili se Problemi na sjednici Glavnog odobra: Nezadovoljni SDP-ovci odbijaju biti na listama Slika nije dostupna Kako do glasova birača? ''Hrvatska treba novi početak'': Restart predstavio pet ključnih točaka kojima planira rušiti Plenkovića

“Na putu do pobjede trebam vas, vašu vjeru i odlučnost da bismo oporavili našu zemlju, transformirali ekonomiju, zaposlili ljude i izgradili društvo u kojem će svako dijete imati priliku za kvalitetno obrazovanje, a svaki čovjek mogućnost da dostojanstveno živi od svog rada, bez obzira kako se zove i odakle dolazi”, poručio je Bernardić te dodao da je cilj Restart koalicije moderna i progresivna Hrvatska.

Istaknuo je da su investicije ključni dio programa, a kao jednu od prvih mjera najavio je smanjenje PDV-a u ugostiteljstvu i turizmu kako bismo bili konkurentni u odnosu na Mediteran. Predsjednik SDP-a Dubrovačko-neretvanske županije Krešo Kuran rekao je da je u državi sve u kaosu, počevši od gospodarstva, pravosuđa do obrazovanja, a jedino organizirano je kriminal i korupcija. “Zato je naš slogan - Izađi i promijeni!” rekao je Kuran te pozvao prisutne da izađu na izbore kako bi svi zajedno mogli pokrenuti Restart Hrvatske.

''Žele nas vratiti u vrijeme kad ljudska prava nisu postojala''

Arsen Bauk istaknuo je da je pred građanima relativno jasan izbor - izbor između koalicije ljevice i lijevog centra koja želi promjenu, HDZ-a i žetonskih partnera i onih koji bi htjeli da je HDZ još gori nego što je i da nas vrate u doba kada ljudska prava nisu postojala. Istaknuo je kako se Restart koalicija temelji na vrijednostima demokracije, poštivanja ljudskih prava i tolerancije.

“Mi 6. srpnja počinjemo raditi da ostvarimo sve što smo zacrtali, dok Plenković licitira hoće li biti on ministar vanjskih poslova, a Škoro ministar sreće”, rekao je Bauk. Naveo je da na području desete izborne jedinice postoje mnogi problem koje treba riješiti - pitka voda i ceste su problem Dubrovnika, u Neretvi imaju problem s poljoprivrednim zemljištem i plasmanom poljoprivrednih proizvoda, otočanima su problem trajeketne linije, Split ima problem s prometnim krkljancem ljeti, a u Dalmatinskoj Zagori je problem depopulacija.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene