Zahvaljujući Tijelovu - brojni građani s neradnim četvrtkom spojili su i petak te krenuli u uživanje u produženom vikendu na moru. Da bi sve proteklo bez teških posljedica, policija provodi pojačan nadzor.

Galerija


Sa zagrebačkom patrolom prometne policije koja i u ovom trenutku obavlja nadzor na zagrebačkom Lučkom je bio reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić. Razgovarao je s Tomislavom Severom iz PU zagrebačke.

Gužve su prošle. Kakav je dan iza zagrebačkih „plavaca“?

Vezani članci Clea Brozović Pronađena 19-godišnja Clea Brozović koja je nestala u Frankfurtu: ''Dobro je'' Velike gužve kod naplatnih kućica Lučko - 10 HAC trlja ruke, srušili pretpandemijski rekord: I danas gužve prema moru, na Krčkom mostu kolona od sedam kilometara

Tokom današnjeg dana evidentirano je 6 prometnih nesreća, od čega dvije s materijalnom štetom na autocesti prema moru zbog čega je došlo do manjih zastoja i stvaranja gužvi. Nakon što su vozila uklonjena promet se normalizirao. Utvrđeno je 68 prekršaja, od toga 29 prekršaja prekoračenja brzine.

Rekorder?

Rekorder je bio 150km/h. Vozaču je izrečena novčana kazna.

Diljem Hrvatske obavljat će se pojačane kontrole. Što će se sve kontrolirati?

Posebna pozornost, vožnja pod utjecajem alkohola, prekoračenje brzine, korištenje mobitela za vrijeme vožnje i posebno ne korištenje sigurnosnog pojasa.

Gužve se očekuju i u nedjelju kada će se građani vraćati s mora. Koji je savjet, apel vozačima?

Vozači neka se pridržavaju ograničenja izraženih pomoću prometnih znakova. Znači, nama policiji, nije cilj isto samo kažnjavanje već i preventivno postupanje. Da prije polaska na put provjere ispravnost svog vozila, da kreću u ranim jutarnjim satima da izbjegnu gužve, da se informiraju o vremenskim prilikama i stanju na cestama i posebno da na put kreću odmorni.

"Osim visokih kazni svakako upozorenje vozačima trebale bi biti posljedice teških prometnih nesreća kojima je najčešći uzrok – neprilagođena brzina", izvjestio je Domagoj Mikić.  

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr