Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi šibensko-kninski župan

Čovjek koji je srušio 30-godišnju vladavinu HDZ-a: ''Bio sam pošten i otvoren, imao sam vrhunske suradnike koji su odlučili zajedno sa mnom mijenjati svijet''

Marko Jelić bivši je gradonačelnik Knina, ali novi župan Šibensko-kninske županije. Pobjedu je odnio premoćno. Prebrojeni su listići sa svih biračkih mjesta, Jelić je osvojio 25.458 glasova birača u odnosu na protukandidata, dosadašnjeg župana Gorana Pauka, koji je osvojio 16.366 glasova.

Marko Jelić sa svojim je suradnicima dočekao rezultate drugog kruga izbora u Kninu, gradu u kojem je do sada bio gradonačelnik. Ovaj je drugi krug glatko dobio. Vrijeme promjena stiglo je i u Šibensko-kninsku županiju, u kojoj je 30 godina vladao HDZ. 

''Kada vladate 30 godina, gotovo ista garnitura ljudi, vjerojatno čovjek ostane i bez vizije, uđete u određenu apatiju'', kaže o svojim protivnicima na izborima Marko Jelić za Novu TV. Kaže da misli da je rezultat zaslužio svojim poštenjem i dosadašnjim radom.

''Ja mislim da sam bio pošten i otvoren, da sam imao nekakav životopis iza sebe. I ne samo to nego sam imao i vrhunske suradnike koji su odlučili zajedno sa mnom mijenjati svijet'', kaže Jelić.

Uvjeren je da će imati kvalitetnu većinu u županijskoj skupštini te da će moći provesti programe koje planira. ''Dali smo jedni drugima riječ, radit ćemo prema programima i konkretno, a ne prema ideologijama. Ideologijama na lokalnoj razini nema mjesta. Šibenik je centar županije, radit ćemo po principu da svi trebaju biti jednaki. O svakom gradu i mjestu treba se podjednako brinuti. Svako mjesto, u zaleđu, na otocima, na obali ima svojih problema, ali i prednosti. Te prednosti treba naći i raditi na njima.''

  Pročitajte i ovo Slika nije dostupna GRADOVI I ŽUPANIJE Politički veterani izgubili županije, ima i iznenađenja: "Daleko je to od mojeg najvećeg poraza", "Birači su me nagradili"

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević Neformalni razgovor VIDEO Ovakvog Tomaševića još niste upoznali: Novi gradonačelnik metropole otkriva zašto Zagreb najviše voli ljeti i s kojim ga glumcem često uspoređuju  

''Petrina je napravio puno u ovoj zemlji na nezavisnoj političkoj sceni. On je moj suradnik, ali ne može utjecati na mene. Na mene nitko ne utječe, niti mnome upravlja, ja sam svoj čovjek'', kaže Jelić na pitanja kako u stožeru nema Stipe Petrine, primoštenskog gradonačelnika, za kojeg tvrde kako je imao veliki utjecaj na Jelića.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene