Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Dubrovniku i Makarskoj

Plenković otkrio planove za sezonu: ''Napravit ćemo bilateralne aranžmane dok COVID potvrda ne stupi na snagu i ranije omogućiti dolazak u Hrvatsku''

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković obišao je Dubrovačko-neretvansku i Splitsko-dalmatinsku županiju. Tamo je iskazao podršku kandidatima HDZ-a uoči drugog kruga lokalnih izbora.

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković posjećuje Dubrovačko-neretvansku i Splitsko-dalmatinsku županiju.

Iskazao je podršku kandidatima HDZ-a uoči drugog kruga lokalnih izbora - Mati Frankoviću, koji se kandidirao za gradonačelnika Dubrovnika, te Nikoli Dobroslaviću, koji u drugom krugu pokušava osvojiti mjesto župana.

''Ovi su izbori važni da Dubrovčani daju glas onima koji, po meni, zaslužuju podršku. Podršku zaslužuju oni koji su proteklih godina radili za Dubrovačko-neretvansku županiju'', kazao je.

Plenković je komentirao i izgradnju Pelješkog mosta, pored kojega je prošao na putu do Dubrovnika. ''Jutros smo vidjeli koliko je napredovala izgradnja Pelješkog mosta, koji će biti spojen do rujna. Tim projektom Dubrovačko-neretvanska županija dobiva sasvim novu dimenziju'', rekao je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Razmišljate o putovanju? PCR test, potvrda o cijepljenju ili preboljenju? Provjerite kakvi su uvjeti za prelaske granica, u nekim zemljama nemoguće je izbjeći karantenu

Kada je riječ o turizmu u najjužnijoj županiji, Plenković je rekao da su zelene digitalne COVID putovnice ključne za kretanje turista. 

''Ja sam jučer razgovarao s premijerima Slovenije, Češke, Mađarske, Slovačke, Poljske, svim nama bliskim zemljama odakle je izgledno da dođe veći broj turista i svi su iskazali interes da njihovi sugrađani žele doći. Mi ćemo napraviti bilateralne aranžmane dok COVID potvrda ne stupi na snagu i time ranije omogućiti dolazak u Hrvatsku'', otkrio je.

Odgovorio Petrovu

Odgovorio je predsjedniku Mosta Boži Petrovu, koji je kazao da Dubrovačko-neretvansku županiju zapravo vodi Branko Bačić. ''On je jedan od onih koji stalno promiče ideju ukidanja županije i tu je apsurd njegove kandidature. Ne vidim zašto bi netko u nedjelju dao svoje povjerenje nekome tko želi ukinuti županije, a Most to želi'', poručio je.

Kada je riječ o popuštanju epidemioloških mjera, Plenković je kazao da je to postupno vraćanje ka normalnom načinu života.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene