Obavijesti Pretražite Navigacija
Lokalni izbori 2021.

Puljak siguran u većinu u splitskom Gradskom vijeću: "Koalicija HDZ i Kerum ima 13 mandata, ostalih 18 su za javni interes"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kandidat Centra za gradonačelnika Splita Ivica Puljak rekao je u utorak kako je uvjeren u vrlo stabilnu većinu u Gradskome vijeću koja će se okupiti oko njegove stranke, da koalicija HDZ i Kerumov HGS ima 13 mandata, a ostatak članova Vijeća ili im daje potporu ili su za promjene.

U Gradskom vijeću koje ima 31 vijećnika HDZ-ovih je devet, sedam je iz stranke Centra, četiri iz Kerumova HGS-a, po tri SDP-a, Možemo! i Mosta te dva vijećnika liste nezavisne Branke Ramljak.

Pročitajte i ovo Ivica Puljak Opasne ideje Konferencija Centra okupila stručnjake: "Opasne ideje - sve dobro što ste oduvijek željeli Hrvatskoj, a nitko se nije usudio provesti" Bojan Ivošević, Ivica Puljak, Luka Baričić objavili ime Baričić se zbog seks-skandala povukao iz politike, Ivošević na to ne pomišlja: "Znam tko stoji iza ovoga, cilj je bila slika mog spolovila"

Na pitanje ima li dovoljno ruku u Gradskome vijeću Puljak je na današnjoj konferenciji za novinare odgovorio da ima većinu i da je računica jasna da su HDZ i HGS s 13 mandata u koaliciji, a ostali su opcija s kojima su komunicirali; neki su im dali potporu, a neki su rekli da su za promjene.

"A tko nosi promjene? Pa mi ih nosimo. Potpuno je jasno da je ostatak od 18 članova Gradskog vijeća za javni interes i ja sam apsolutno uvjeren u većinu u Gradskom vijeću", rekao je.

Puljak je danas najavio kako će ravnomjerno razvijati sve gradske kotareve i mjesne odbore koji će postati pravi centri gradskog života s kulturnim, edukacijskim, sportskim, zdravstvenim i ekološkim sadržajima.

Kako je rekao, posebnu će pozornost posvetiti istočnim kotarevima i Slatinama kao dijelovima grada koji su godinama zanemarivani. Povećat će financijska sredstva za kotareve i mjesne odbore, organizirati edukacije za upravljanje te uspostaviti namjenski fond za kompetitivne projekte. Brinut će se, kako je istaknuo, o interesima cijele zajednice, a ne o "povlaštenim članovima Hrvatske demokratske zajednice".

Najavljeno je i da će zapuštene i neiskorištene gradske prostorije i javne površine unutar kotara dati za aktivnosti potrebne građanima te da će urediti površine za boravak kućnih ljubimaca, reorganizirati rad komunalnih redara, koji će svaki dan imati zadatke i obilaziti teren te komunicirati s građanima.

Kao jedan od ciljeva istaknuto je jačanje ljudskih potencijala unutar kotara pa tako planiraju educirati kotarske vijećnike te uključiti udruge i inicijative građana na tim područjima.

Kandidat za zamjenika gradonačelnika Antonio Kuzmanić rekao je da se se za rad kotara odvaja manje od jedan posto iz gradskog proračuna.

"Nakon edukacije kotarskih vijećnika, financiranje ćemo povećati. Dodatna sredstva ćemo odvojiti u poseban fond iz kojeg će se financirati projekti na principu natječaja. Svi kotarevi i mjesni odbori će se prijavljivati na natječaj, a financirat će se najbolji. Tako ćemo poticati aktivnost i inventivnost, a dobit ćemo i mnoštvo novih ideja i projekata koje ćemo prijavljivati i za financiranje na sredstva izvan gradskog proračuna", rekao je Kuzmanić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene