Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najmlađa žrtva korone

Liječnica iz zabočke bolnice o preminulom 46-godišnjaku: "Poslali smo dokumentaciju iz koje je jasno da pacijent nije bio zdrav"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na području Krapinsko–zagorske županije u posljednja 24 sata zabilježeno je četvero novozaraženih, a 17 ih čeka rezultate.

Načelnik Stožera civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije Anđelko Ferek-Jambrek na današnjoj konferenciji za novinare istaknuo je da su u odnosu na dan ranije četiri osobe zaražene, od kojih su dvije s područja Krapinsko-zagorske županije te po jedna iz Lobora, Stubičkih Toplica, Zagreba i Zaprešića, dok 17 osoba čeka rezultate nalaza, od kojih 13 u samoizolaciji kod kuće.

Pročitajte i ovo Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa Ilustracija Raste broj zaraženih U tjedan dana 42 osobe umrle od COVID-a: "Nove podvarijante vrlo su zarazne"

Župan Željko Kolar izrazio je sućut obitelji preminulog muškarca iz Pregrade te je dodao kako se i dalje svi moramo pridržavati svih propisanih mjera Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske jer jedino na taj način bit ćemo uspješni u suzbijanju pandemije. "Ne smijemo se opustiti, sljedeća tri tjedna su kritična te je jako bitno da se strože pridržavamo uputa. Rizik od povećanja oboljelih povećava se i zbog Uskrsa, kad se kući vraćaju osobe iz inozemstva", rekao je župan Kolar, koji je najavio da će po uzoru na Istarsku županiju danas poslati prijedlog zagorskim gradonačelnicima i načelnicima koji bi Nacionalnom stožeru trebali proslijediti zahtjev za liberalizacijom sustava propusnica.

"Nemaju svi u svojoj općini ljekarnu ili benzinsku postaju, a mnogi poljoprivrednici imaju njive na području druge općine ili grada", rekao je Kolar te na kraju rekao i to da je uputio poziv ministru zdravstva Viliju Berošu da posjeti Krapinsko-zagorsku županiju, i to čim prije kako bi se konzultirao sa županijskim Stožerom i zdravstvenim ustanovama koje rade na području Krapinsko-zagorske županije.

Pročelnica Službe za internu medicinu OB-a Zabok, dr. Marija Marković dala je osvrt na slučaj prvog preminulog COVID-19 pozitivnog pacijenta s područja te županije. Naime, na jučerašnjoj konferenciji za medije Stožera za civilnu zaštitu RH istaknuto je da preminuli 46-godišnjak nije bolovao od kroničnih bolesti.

"Spomenuti pacijent bio je nepokretan, uslijed posttraumatske tetraplegije te je bolovao od arterijske hipertenzije i adipoziteta. Mi smo pacijenta zbrinjavali s 28. na 29. ožujka, u trajanju 12 do 13 sati, pacijent je bio u teškom općem stanju, spojen na respirator i intenzivno liječen, nad njime se bdjelo cijelu noć i on je u ranim jutarnjim satima upućen u Kliniku za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević. Mi smo ga uputili sa svom dokumentacijom i podacima kojima smo mi u tom trenu raspolagali, i iz te je dokumentacije evidentno da se nije radilo o zdravom pacijentu, te se zato, u suradnji sa županijskim Stožerom, nakon ovog tragičnog ishoda, poslalo priopćenje", rekla je dr. Marković.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene