Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NIZ MJERA

Zagrebačkim ugostiteljima nove olakšice zbog koronakrize: "Ako nema gostiju, neće biti niti radnih mjesta"

Marin Medak
Marin Medak DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Marin Medak Marin Medak Foto: DNEVNIK.hr Milan Bandić Milan Bandić Foto: DNEVNIK.hr Mirka Jozić Mirka Jozić Foto: DNEVNIK.hr Nove mjere za zagrebačke ugostitelje - 1 Nove mjere za zagrebačke ugostitelje - 1 Foto: DNEVNIK.hr +3 Nove mjere za zagrebačke ugostitelje - 2 Galerija 1/8 >>
Zagrebački ugostitelji dogovorili su s Gradom Zagrebom nove olakšice zbog koronakrize.

Grad će produljiti već postojeće mjere za obrtnike i ugostitelje pa oni koji unajmljuju prostor i javne površine od grada i dalje neće plaćati najam. Komunalna naknada ostaje smanjena za 30%.

Pročitajte i ovo Petar Majić i Sofija Preljvukić jedva dočekali Ugostitelj o ponovnom otvaranju zatvorenih dijelova kafića: "Radujemo se novom početku. Financijska šteta se nagomilala i ogromna je" Slika nije dostupna Jesu li se i gosti promijenili? VIDEO Nakon devet mjeseci kavu možete popiti u kafiću, ali ne slave svi: "Ima i onih koji ne mogu raditi..."

Od novih mjera ugostitelji su izdvojili ukidanje poreza na potrošnju, koji još mora odobriti Gradska skupština. Oslobodit će se parkirna mjesta kraj lokala kako bi se organiziralo preuzimanje hrane iz automobila, postavit će se grijalice na terasama, gostima će dijeliti letke, a zagrebački Advent će organizirati uz pomoć samih ugostitelja na više lokacija.

Marin Medak, predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja kazao je kako bez mjera nema očuvanja radnih mjesta. 

"Ako nema gostiju i ako nema rada, neće biti niti radnih mjesta. Bit će val otkaza ako ne budemo radili ovakve stvari", kazao je Medak. 

Pročelnica Ureda za gospodarstvo u Gradu Zagrebu Mirka Jozić izjavila je da ne mogu sve naplaćivati kao prije korone, jer bi došlo do značajnog pada prihoda. 

"Ovo je sigurno bolji put da nađemo kompromise da oni prežive, a mi ćemo rezati na nekim drugim stvarima", napomenula je Jozić. 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene