Zagrebački ugostitelji dogovorili su s Gradom Zagrebom nove olakšice zbog koronakrize.

Galerija


Grad će produljiti već postojeće mjere za obrtnike i ugostitelje pa oni koji unajmljuju prostor i javne površine od grada i dalje neće plaćati najam. Komunalna naknada ostaje smanjena za 30%.

Vezani članci Marin Medak, predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja Medak o novim mjerama: "Jako puno ugostitelja najavljuje prosvjede, ne žele da oni umiru od gladi da bi se zaštitilo da netko drugi ne umre od bolesti COVID-19" Franz Letica Ugostitelji nakon objave novih mjera: ''Ja nemam za božićnice svojim radnicima. I to mi je najtužnija činjenica danas''

Od novih mjera ugostitelji su izdvojili ukidanje poreza na potrošnju, koji još mora odobriti Gradska skupština. Oslobodit će se parkirna mjesta kraj lokala kako bi se organiziralo preuzimanje hrane iz automobila, postavit će se grijalice na terasama, gostima će dijeliti letke, a zagrebački Advent će organizirati uz pomoć samih ugostitelja na više lokacija.

Marin Medak, predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja kazao je kako bez mjera nema očuvanja radnih mjesta. 

"Ako nema gostiju i ako nema rada, neće biti niti radnih mjesta. Bit će val otkaza ako ne budemo radili ovakve stvari", kazao je Medak. 

Pročelnica Ureda za gospodarstvo u Gradu Zagrebu Mirka Jozić izjavila je da ne mogu sve naplaćivati kao prije korone, jer bi došlo do značajnog pada prihoda. 

"Ovo je sigurno bolji put da nađemo kompromise da oni prežive, a mi ćemo rezati na nekim drugim stvarima", napomenula je Jozić. 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr