Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neslavno snalaženje

Za više od 1000 kuna: Nestašica brzih testova nije spriječila prodavače da ih prodaju na poznatim stranicama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kompleti, koje NHS daje besplatno, već su nekoliko dana uglavnom nedostupni zbog povećane potražnje i problema s opskrbom u Velikoj Britaniji, a čini se da su neki ljudi uočili prazninu na tržištu pa ih prodaju na internetu.

Metro je izvijestio da se paketi od sedam testova prodaju za čak 150 funti na eBayu i Facebook Marketplaceu, s obzirom da je nestašica brzih testova u Velikoj Britaniji.

Unatoč tome što je eBay izričito zabranio prodaju testova na svojoj platformi, UNILAD je uspio vidjeti barem jednog prodavača koji nudi komplete za 14 funti. Iz eBayja su potvrdili da je oglas uklonjen "u roku od nekoliko minuta".

U priopćenju, glasnogovornik eBaya rekao je da imaju automatske filtere za blokiranje koji sprječavaju veliku većinu testova na koronavirus da dođu na stranicu. ''Naša politika također kontinuirano nadzire stranicu tako da, u vrlo rijetkim prilikama, kada ti predmeti dođu na stranicu - odmah budu uklonjeni'', istaknuo je glasnogovornik eBaya.

Upozoravaju da će prodavači koji stavljaju testove na stranicu biti podvrgnuti brisanju korisničkog računa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Usluga zdravstvene skrbi Dobivanje COVID potvrde: U Zagrebu uskoro počinje besplatno testiranje beskućnika

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Od 10. siječnja Roditelji šokirani novim pravilima: Djecu koja idu u vrtić morat će triput tjedno testirati kod kuće

Leyla Hannbeck, izvršna direktorica Udruge nezavisnih više ljekarni, rekla je za i da je potencijal za nestašice trebao predvidjeti nakon promjena smjernica za izolaciju, dodajući da je vlada rekla da je povećala broj kompleta za osam milijuna, ali da to nije dovoljno.

Vlada se suočila s kritikama zbog trenutnog manjka testiranja, a premijer Boris Johnson je pozivao ljude da naprave brzi test prije nego što vide obitelj i prijatelje tijekom božićnog i novogodišnjeg razdoblja.

Glasnogovornik britanske zdravstvene sigurnosne agencije rekao je da zemlja nastavlja brzo širiti kapacitet testova, tvrdeći da se kapacitet isporuke za LFT i PCR testove udvostručio na oko 900.000 dnevno.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene