Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''To mi je dalo utjehu...''

Zbog nadljudskih napora da pomognu njezinu suprugu Riječanka poslala dirljivu poruku liječnicima: ''Osjećali smo da je otišao pravim ljudima''

Medicinska sestra koja pregledava stanje pacijenata preko videonadzora
Medicinska sestra koja pregledava stanje pacijenata preko videonadzora DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Lječnici sa COVID pacijentima - 2 Lječnici sa COVID pacijentima - 2 Foto: DNEVNIK.hr Lječnici sa COVID pacijentima - 3 Lječnici sa COVID pacijentima - 3 Foto: DNEVNIK.hr Lječnici sa COVID pacijentima - 1 Lječnici sa COVID pacijentima - 1 Foto: DNEVNIK.hr Vjenceslava Vidas Vjenceslava Vidas Foto: DNEVNIK.hr +1 Medicinska sestra koja pregledava stanje pacijenata preko videonadzora Galerija 1/6 >>
Za požrtvovnost i ljudskost te brigu o suprugu u njegovim posljednjim danima djelatnicima Infektivnog odjela riječkog KBC-a jedna je gospođa odlučila izreći javnu pohvalu.

Kako bi zahvalila za požrtvovnost i brigu o njezinu suprugu u njegovim posljednjim danima, Vjenceslava Vidas odlučila je javno pohvaliti djelatnike Infektivnog odjela KBC-a Rijeka.

Pročitajte i ovo Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa Slika nije dostupna Imunokompromitirani pacijenti Prvi pacijenti u Rijeci primili novi lijek protiv COVID-a, liječnik otkrio kako su reagirali: ''Za njih je korist tog lijeka ogromna''

Smatra da se malo zna o nesebičnom radu tih ljudi u ovo teško doba pandemije korone, od koje je preminuo i njezin suprug.

''Svi su stalno prisutni u sobama, svi stoje na usluzi. To mi je dalo nekakvu utjehu da je on ipak zadnje dane proveo nekako, da se netko brinuo za njega'', kaže.

''Na: 'Molim vas, uhvatite ga za' ruku i recite mu da ga volimo' dobila sam odgovor jednog liječnika ili liječnice, ne sjećam se više: 'Pa mi to stalno radimo, mi ih držimo za ruku, mi smo stalno s njim, pričamo im da njihovi najmiliji pitaju za njih, oni nisu sami''', ispričala je razgovor s jednim od djelatnika.

''Osjećali smo da je otišao pravim ljudima''

''Liječnici su bili super, ljubazni i spremni da nam kažu sve što nas je zanimalo i mi smo se osjećali da je on došao na pravo mjesto, pravim ljudima'', rekla je.

Djelatnicima klinike riječi zahvale puno znače. ''Teže je, puno je teže u psihičkom smislu svim djelatnicima. Tako da, zapravo, što vrijeme duže ide to se sve teže i teže nosimo s time'', otkrila je Maja Stankovič, glavna sestra Klinike za infektologiju KBC-a Rijeka.

Pročitajte i ovo Granični prijelaz, ilustracija - 2 nejasni propisi Najskupljih nekoliko sati u životu - Zbog preranog izlaska iz samoizolacije dobio paprenu kaznu: ''Nikakav papir mi nisu dali!"

Sve se teže nosi osoblje bolnica, ali i pacijenti koji svaki dan pristižu na odjele, kao i njihove obitelji.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene