Vilim Ribić
Vilim Ribić Foto: DNEVNIK.hr

Vilim Ribić nakon 22 godine dobio je sudski spor protiv Filipovića bivšeg predsjednika sindikata Preporod koji ga je nazvao "vladinim čovjekom". Nije mu bio cilj materijalna korist pa je novcem odlučio pomoći.


Predsjednik Matice hrvatskih sindikata Vilim Ribić izvijestio je u nedjelju da je 8857 kuna koje dobio sudskim sporom osobno uplatio u fond CroResp za izradu respiratora za zdravstvene radnike.

Vezani članci PCR testiranje, ilustracija Stožer objavio najnovije podatke: Preminule su još dvije osobe, pogledajte koliko je novozaraženih u Hrvatskoj Testiranje na koronavirus Četiri osobe preminule: Pogledajte koliko danas imamo novozaraženih u Hrvatskoj

O projektu CroResp više pročitajte ovdje.

"Taj iznosa novca odgovora točno iznosu koji sam dobio temeljem sudske presude za uvredu i klevetu protiv Vinka Filipovića bivšeg predsjednika sindikata Preporod, a koji je na moj račun uplatio Sindikat Preporod. Kako moj cilj u sporu nije bio materijalna korist već zadovoljština za izrečene neistine na moj račun, tražio sam način na koji bih te novce transferirao za humanitarne potrebe. Epidemija korona virusa uputila me na svrhu", priopćio je Ribić.

Kaže da poziva sve ljude da pomognu na isti način, a one koji će reći da to koristi za osobnu promociju, pozvao je da se i oni tako promoviraju i uplate odgovarajući iznos u korist sigurnosti i zaštite na radu zdravstvenih radnika, koji ovih dana spašavaju cijelo društvo.

Ovom prigodom, dodao je u priopćenju, "osuđujem Vladu RH koja istima namjerava smanjiti plaće, u vrijeme kada to nitko u svijetu ne radi, kada se tome protive svi ozbiljni ekonomisti u zemlji a sve zbog kampanje nekoliko galamdžija iz redova poduzetničkog sloja pod geslom: neka i mom susjedu crkne krava".

Ribić je istaknuo da osuđuje i hrvatsko pravosuđe kojemu je trebalo 22 godine da donese pravomoćnu sudsku presudu u ovom sporu.

"Upozoravam da sam u istom razdoblju vodio više sudskih sporova protiv osoba i medija zbog kleveta i uvreda puno težih od onih što je izrekao Vinko Filipović (taj je tek rekao da je 'Ribić Vladin čovjek'). Niti jedan nisam dobio, iako su izrečene riječi bile puno teže (Kastrov agent, rušitelj RH, izdao članstvo, treba ga iznijeti u limenom lijesu iz Sindikata, prijetnje i uvrede u komentarima na portalima, itd). Vinko Filipović je bio sindikalist pa proizlazi da kao sindikalist mogu u RH dobiti presudu samo protiv sindikalista, ali ne i protiv moćnih pojedinaca, medija, političara, itd. Toliko o Hrvatskoj kao pravnoj i demokratskoj državi", naveo je Ribić (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju