Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stanje u Dalmaciji

Vesele turisti na plažama, ali ne vesele COVID brojke: "Turistički djelatnici strahuju od prekida sezone"

U Zadru su turističke brojke dobre, a saznali smo kakve su i COVID brojke.

''Veseli gužva, ali ne veseli COVID brojka. U Zadarskoj županiji danas je 40 novozaraženih, što je trećina novozaraženih u Hrvatskoj'', kazala je reporterka Sanja Jurišić u Dnevniku Nove TV. Prema njemačkom institutu Robert Koch, Zadar je područje niskog rizika. ''Znamo koliko su Nijemci bitni gosti, i koliko je njemačko tržište bitno za Jadran'', istaknula je Jurišić.

Pročitajte i ovo Uvođenje reda u Splitu - 4 Otvorena sezona uriniranja Pokušavaju uvesti red među razuzdane turiste: Svima koji ne poštuju pravila prijete velike kazne Reklama Hrvatske turističke zajednice na Times Squareu Početak turističke sezone Slike Hrvatske i na njujorškom Times Squareu, ali po kojoj cijeni - ne žele otkriti

Pročitajte i ovo Putnici na aerodromu Zrakoplovne tvrtke zabrinute Od danas s potvrdama normalniji život, no koliko će trajati? Velika je opasnost da se sve zaustavi

Pročitajte i ovo Zlatko Trobonjača - 1 CIJEPLJENO 45 POSTO ODRASLIH Imunolog otkrio koliko nas cjepiva štite od delta soja: "Oni koji su cijepljeni mogu biti mirni"

"Turistički djelatnici su u strahu od širenja zaraze i strahuju od trenutka kad bi se sezona mogla prekinuti. Epidemiolozi mole građane da se cijepe, posebno u srednjoj Dalmaciji jer je tamo procijepljenost niža od prosječne. Jedino su dvije doze efikasne u borbi protiv virusa, posebno delta soja koji hara srednjom Dalmacijom.Od ukupnog broja zaraženih u Hrvatskoj, 43 posto građana zaraženo je delta sojem'', izvijestila je Jurišić.

 

Više o koronavirusu u Zadru pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene