Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predano 30-ak zahtjeva

Jesu li odluke stožera bile u skladu s Ustavom? Suci Ustavnog suda sastat će se u ponedjeljak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U ponedjeljak će Ustavni sud raspravljati o zahtjevima za ocjenu ustavnosti odluka koje je tijekom epidemije donosio Nacionalni stožer civilne zaštite.

Ustavni sud u ponedjeljak će raspravljati o 30-ak zahtjeva za ocjenu ustavnosti odluka koje je Nacionalni stožer civilne zaštite donosio od početka pandemije koronavirusa. Sjednica je zakazana za 10 sati.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OD PONOĆI Na snazi od utorka: Stožer objavio nove mjere, pogledajte što se sve mijenja Slika nije dostupna Trajat će devet mjeseci Zbog nove varijante virusa restrikcije za prelazak granice: Stožer otkrio i kad se skraćuje trajanje COVID potvrda

Prije potvrđivanja dnevnog reda odlučiti će se i prijedlogu troje sudaca da se o biti stvari odlučuje na temelju javne rasprave, stoji u priopćenju Ustavnog suda.

Podsjetimo, Ustavni sud već je ranije Vlade zatražio podatke na temelju kojih bi se utvrdila ustavnost zakonskih izmjena i odluka koje je tijekom koronakrize donosio Nacionalni stožer. 

Traži se da se, između ostalog, ispita ustavnost odluke o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prijelaza, ovlasti izdavanja rješenja o obveznoj samoizolaciji te odluke o radnom vremenu i načinu rada trgovina za vrijeme trajanja epidemije.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene