Jedna od ordinacija za pacijente sa sumnjom na koronavirus
Jedna od ordinacija za pacijente sa sumnjom na koronavirus Foto: Patrik Macek/Pixsell

Nekoliko ordinacija u gradu obavljat će preglede pacijenata za koje se sumnja da imaju koronavirus. Mole se sugrađani da se pridržavaju uputa.


Grad Zagreb uspostavio je izdvojene ordinacije koje će obavljati pregled pacijenata za koje se sumnja da su zaražene koronavirusom.

Vezani članci Testiranje na koronavirus, ilustracija U BiH srušen rekord, preminulo čak 20 osoba pozitivnih na koronavirus Andrej Plenković i Josip Aladrović Plenković predstavio mjere za očuvanje radnih mjesta: "Uvodimo još kraće radno vrijeme, raste potpora za radnike. Iznos će ovisiti i o padu prometa"

Ordinacije, koje će raditi 24 sata dnevno, započinju s radom u danas, 16. ožujka 2020., u 8:00, i to na sljedećim lokacijama:

Dom zdravlja Zagreb - Centar:

Avenija. Većeslava Holjevca 22,
Tel: 01 6598 464

Laginjina 16,
Tel: 01 4604 199

Dom zdravlja Zagreb - Istok:

Grižanska 4,
Tel. 01 296 04 18

Hirčeva 1

Dom zdravlja Zagreb - Zapad:

Prilaz baruna Filipovića 11,
Tel: 091 3876 591

Park stara Trešnjevka 3,
Tel: 091 3876 000

Objavljene su i upute za građane u kojim se slučajevima treba javiti u te ordinacije:

1. Svi građani koji imaju simptome prehlade, a nisu bili u područjima koja su u većoj mjeri zahvaćena novim koronavirusom u posljednjih 14 dana ne trebaju se javljati liječnicima epidemiolozima, već mogu kontaktirati svog liječnika obiteljske medicine telefonom.

2. Osobe koje su u posljednjih 14 dana boravile u područjima koja su u većoj mjeri zahvaćena novim koronavirusom, a ne kašlju, nemaju povišenu temperaturu ili druge znakove prehlade, moraju se javiti nadležnom liječniku epidemiologu čiji broj mogu dobiti preko županijskih centara 112.

3. Osobe koje su u posljednjih 14 dana boravile u područjima koja su u većoj mjeri zahvaćena novim koronavirusom, a koje kašlju i imaju povišenu temperaturu i druge znakove prehlade, imaju obvezu javiti se telefonom svom nadležnom liječniku obiteljske medicine radi daljnjih uputa ili se javiti u jednu od izdvojenih 24-satnih ordinacija, prethodno se javiti telefonom.