Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radit će 24 sata dnevno

Od danas u Zagrebu posebne ordinacije za pacijente sa sumnjom na koronavirus, evo kada ih zvati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekoliko ordinacija u gradu obavljat će preglede pacijenata za koje se sumnja da imaju koronavirus. Mole se sugrađani da se pridržavaju uputa.

Grad Zagreb uspostavio je izdvojene ordinacije koje će obavljati pregled pacijenata za koje se sumnja da su zaražene koronavirusom.

Pročitajte i ovo Sanja Musić Milanović Sanja Musić Milanović Prva dama cijepila Zagrepčane i poručila: "Cijepljenje je jedini put za izlaz iz ove situacije" Slika nije dostupna Počelo masovno cijepljenje Kasni isporuka cjepiva u Zagrebu, pacijenti panično zovu liječnike: "Jako su zabrinuti kad će ih se pozvati i pitaju je li cjepivo stiglo"

Ordinacije, koje će raditi 24 sata dnevno, započinju s radom u danas, 16. ožujka 2020., u 8:00, i to na sljedećim lokacijama:

Dom zdravlja Zagreb - Centar:

Avenija. Većeslava Holjevca 22,
Tel: 01 6598 464

Laginjina 16,
Tel: 01 4604 199

Dom zdravlja Zagreb - Istok:

Grižanska 4,
Tel. 01 296 04 18

Hirčeva 1

Dom zdravlja Zagreb - Zapad:

Prilaz baruna Filipovića 11,
Tel: 091 3876 591

Park stara Trešnjevka 3,
Tel: 091 3876 000

Objavljene su i upute za građane u kojim se slučajevima treba javiti u te ordinacije:

1. Svi građani koji imaju simptome prehlade, a nisu bili u područjima koja su u većoj mjeri zahvaćena novim koronavirusom u posljednjih 14 dana ne trebaju se javljati liječnicima epidemiolozima, već mogu kontaktirati svog liječnika obiteljske medicine telefonom.

2. Osobe koje su u posljednjih 14 dana boravile u područjima koja su u većoj mjeri zahvaćena novim koronavirusom, a ne kašlju, nemaju povišenu temperaturu ili druge znakove prehlade, moraju se javiti nadležnom liječniku epidemiologu čiji broj mogu dobiti preko županijskih centara 112.

3. Osobe koje su u posljednjih 14 dana boravile u područjima koja su u većoj mjeri zahvaćena novim koronavirusom, a koje kašlju i imaju povišenu temperaturu i druge znakove prehlade, imaju obvezu javiti se telefonom svom nadležnom liječniku obiteljske medicine radi daljnjih uputa ili se javiti u jednu od izdvojenih 24-satnih ordinacija, prethodno se javiti telefonom.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene