Pregled putovnica u zračnoj luci - 1
Pregled putovnica u zračnoj luci - 1 Foto: DNEVNIK.hr

U karanteni u Splitu i Trilju trenutačno je smješteno 18 gostiju koji ljetuju u Dalmaciji, a za koje je testiranjem utvrđeno da su pozitivni na COVID-19 infekciju, doznaje se u četvrtak u Stožeru civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije.


"Od 18 osoba koje su trenutačno u karanteni 14 su strani državljani, a četiri su hrvatske državljanke koje rade u Švedskoj i Švicarskoj, ali im je pri povratku u te zemlje na splitskom aerodromu testiranjem ustanovljeno da su pozitivne na COVID-19 infekciju te su smještene u karantenu", rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije Damir Gabrić.

Po njegovim riječima, karantene u Splitu i Trilju imaju hotelski smještaj i u njima osobe pozitivne na COVID infekciju borave od dva do deset dana, ovisno o procjeni epidemiologa.

Testiranje na koronavirus, ilustracija - 1 Slovenija ušla u narančastu zonu: "Država prestaje plaćati testiranje, trošak pada na poslodavce, a necijepljenima možda prijeti otkaz"

Testiranje na koronavirus, ilustracija Kod susjeda stanje sve ozbiljnije: Rastu brojevi zaraženih i pacijenata u bolnicama, spremaju se nove mjere

"Tijekom lipnja, srpnja i dosadašnjeg dijela kolovoza u ta dva karantenska smještaja boravilo je oko 100 gostiju koji s bili na ljetovanju na području Splitsko-dalmatinske županije, a za koje je testiranjem ustanovljeno da su pozitivni na COVID-19 infekciju", rekao je Gabrić.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju