Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Određena mjera izolacije

Petorica Španjolaca pozitivnih na koronu šetala po Dubrovniku, išli i u kupovinu: Sudac istrage nije odredio istražni zatvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku su, uz kaznenu prijavu, privedena petorica 25-godišnjih Španjolaca. Iako su testirani pozitivno i određena im je izolacija, oni su šetali po gradu i otišli u kupovinu.

Petorica Španjolaca su 19. srpnja u poliklinici u zračnoj luci testirani brzim antigenskim testom na koronu i svi su bili pozitivni.

Pročitajte i ovo Nove mjere zaštite od koronavirusa - 6 ZDRAVSTVO I SOCIJALA Ukinute gotovo sve epidemiološke mjere u Hrvatskoj: Ministarstvo donijelo novu odluku Ilustracija PANDEMIJI NIJE KRAJ EU ima nova pravila o nošenju maski na letovima: Njemačka u jednom ne popušta

Zbog toga im je određena mjera izolacije i liječenja kod kuće na adresi boravišta u Dubrovniku u trajanju od 20. srpnja do 29. srpnja.

Oni se toga nisu pridržavali. Napustili su mjesto boravišta, išli po gradu Dubrovniku i otišli u kupovinu. Time su druge osobe doveli u opasnost od širenja i prenošenja zarazne bolesti.

Policajci, koji su nadzirali izvršenje mjera izolacije, zatekli su ih 22. srpnja prilikom povratka u objekt u kojem im je određen boravak tijekom izolacije.

Nije određen istražni zatvor

Općinsko državno odvjetništvo u Metkoviću je 31. srpnja 2021. predložilo sucu istrage Županijskog suda u Dubrovniku određivanje istražnog zatvora protiv Španjolaca zbog opasnosti od njihova bijega. Sudac istrage odbio je taj prijedlog, a državno odvjetništvo je podnijelo žalbu koja je odbijena.

"Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku smatra kako odluka suda nije u skladu s važećim odlukama nadležnih tijela u cilju sprječavanja širenja virusa SARS-CoV 2 te se niti ne slaže sa stavom suda iznesenim u rješenju o neodređivanju istražnog zatvora kako nema osnovane sumnje o počinjenju navedenih kaznenih djela", navode u priopćenju iz državnog odvjetništva.

Kazneni zakon RH za kazneno djelo širenja i prenošenja zarane bolesti predviđa kaznu zatvora do dvije godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene