Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Popuštanje mjera?

U Sloveniji drastično pale brojke, idućeg tjedna bi mogli otvoriti škole i granice među općinama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Sloveniji je u zadnja 24 sata bilo 498 novozaraženih koronavirusom, što je drastičan pad u odnosu na stanje od prije tjedan dana, a bolji su i drugi podaci o stanju epidemije pa bi već početkom idućeg tjedna moglo doći do "otključavanja" granica općina i otvaranja većeg broja škola.

U bolnicama je 931 COVID pacijent, a dnevni prosjek zaraženih u proteklom tjednu je 1018, objavila je u nedjelju slovenska vlada.

Pročitajte i ovo Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa Slika nije dostupna Manje novooboljelih Smiruje se peti val zaraze: Kod susjeda i dalje trend pada brojki, Vlada u utorak odlučuje o ublažavanju mjera

S 11 novih smrtnih slučajeva broj preminulih od posljedica COVID-a u Sloveniji se povećao na 3623, prema podacima ministarstva zdravstva.

Ako se pozitivni trendovi nastave i prosjek dnevnih zaraza padne na manje od 1000, onda će Slovenija već početkom tjedna ući u tzv. "narančastu" fazu epidemije, uz znatnu relaksaciju restrikcija i protuepidemijskih mjera, najavljuju mediji.

U narančastoj fazi, prema vladinom "semaforu" kojim se planiraju mjere, među ostalim ukida se zabrana kretanja među općinama, osnovne škole se otvaraju za sve učenike, počinje nastava u školama za završne razrede srednjih škola, na fakultetima dopuštaju ispiti i seminari, a umjesto dosadašnjih šest osoba moglo bi se okupljati njih deset.

Dugotrajne mjere zatvaranja traju od listopada u Sloveniji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene