Ubijeni znanstvenik Bing Liu
Ubijeni znanstvenik Bing Liu Foto: Sveučilište u Pittsburghu

Bing Liu bio je istraživač na odjelu biologije Sveučilišta u Pittsbourgu. Istraživao je stanične mehanizme bolesti uzrokovane koronavirusom i bio je nadomak velikog otkrića. Njegovi kolege nastavit će Bingov rad.


U SAD-u je ubijen znanstvenik i profesor sa sveučilišta u Pittsburghu koji je bio nadomak velikog otkrića o koronavirusu. Bing Liu radio je na razumijevanju staničnih mehanizama bolesti COVID-19 te staničnih baza posljedičnih komplikacija, kazali su njegovi kolege s odjela biologije.

Vezani članci Vladimir Mićović i Marko Balen - 3 I ova županija obara rekorde u broju novozaraženih. U pomoć liječnicima bi trebali i studenti medicine Saborski zastupnik Josip Đakić Đakić prebolio koronu, oporavlja se na Lošinju: "Tko nije osjetio njene teške simptome ne može zamisliti što je to"

Liu je pronađen u subotu u svojoj kući s prostrijelnim ranama na glavi, vratu, torzu i ekstremitetima. Istražitelji vjeruju da je za ubojstvo kriv neidentificirani muškarac čije su tijelo pronašli u automobilu. Vjeruju da su se njih dvojica poznavala te da je malo vjerojatno da je motiv ubojstva bio rasni, to jest da je Bing bio žrtva jer je Kinez, javlja CNN. Nepoznati muškarac došao je u znanstvenikovu kuću i tamo ga je ubio, a zatim se vratio u automobil i sebi oduzeo život, smatra policija.

Sveučilište je izrazilo sućut zbog Bingove smrti te istaknulo da je bio izvanredan istraživač i mentor, a njegovi su se kolege zavjetovali da će nastaviti njegov rad.