Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Nakon epidemije u Italiji

Rasprodane sve zaštitne maske: "Bila sam u tri ljekarne, rekli su mi da sam danas već sto pedeseta"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što se u Italiji naglo povećao broj zaraženih koronavirusom, u istarskim ljekarnama rasprodane su sve zaštitne maske.

U istarskim ljekarnama više nema zaštitnih maski. Nakon što je tijekom vikenda buknula epidemija koronavirusa u susjednoj nam Italiji, u gradskim i privatnim ljekarnama u Istri - maski više nema. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Maskirani biznis U zaštitnim maskama neki su vidjeli priliku za posao koji im sada cvjeta: Najveći su hit dizajnerske, ali i one sa svecima i šahovnicom Damir Trut, pomoćnik ministra unutarnjih poslova Otkrio i što su zatekli inspektori na terenu Šef civilne zaštite otkrio imamo li dovoljno zaliha zaštitne opreme i kakve bi mogle biti kazne ako se ne pridržavamo propisanih mjera

Potvrdila nam je to Ivanka Žiković, ravnateljica Istarskih ljekarni, te otkrila kako su maske gotovo rasprodane već prošli tjedan, a tijekom vikenda nestalo je i ono nešto malo preostalih maski.

"Nula bodova, nema više maski, sve je otišlo. Nije ih moguće ni nabaviti jer ih ni veledrogerije nemaju na zalihama. Nemoćni smo. Zovu nas i privatne ljekarne, ali sve je rasprodano. Mi smo ovdje prvi na udaru, puno naših ljudi radi ili studira u Italiji", kaže Živković.

Svima koji dolaze u ljekarne i raspituju se o zaštiti od koronavirusa preporučuju da redovito održavaju higijenu ruku i slijede upute Zavoda za javno zdravstvo.

"Ne znam koliko bi maske mogle spriječiti širenje zaraze ili zaštititi od nje. Dobro ih je imati, ali one su kratkog daha i štite tek od onog prvog udara", kazala je.

Zaštitnih maski nema ni u zagrebačkim ljekarnama

"U posljednjih nekoliko tjedana povećana je potražnja za maska, primarno zbog uobičajene pojave sezonske gripe, prehlade i ostalih viroza. Maske se trenutno ne mogu nabaviti, u trenutku kada budu dostupne Gradska ljekarna Zagreb će ih naručiti i one će biti dostupne za građane. Bitno je naglasiti da se ne smije širiti panika i javnosti davati pogrešne informacije. Nošenje zaštitnih maski preporuča se oboljelima, te zdravstvenim radnicima u bliskom kontaktu s oboljelima (u toku tijaže, pregleda ili liječenja). Treba pratiti izjave Ministarstva zdravstva, HZJZ i Kriznog stožera", poručuju iz Gradskih ljekarni Zagreb. 

Čitatelji portala DNEVNIK.hr javljaju pak kako, primjerice u ljekarnama u zagrebačkom Trnju nije moguće pronaći zaštitne maske.

"Bila sam u tri ljekarne i sve je rasprodano. Rekli su mi da sam danas valjda 150. koja je došla po masku", javlja čitateljica.

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene