Koronavirus
Koronavirus Foto: Matija Habljak/PIXSELL

U Bosni i Hercegovini u utorak je potvrđeno novih 160 slučajeva zaraze koronavirusom, objavili su entitetski zavodi za javno zdravstvo.


Nakon testiranja nešto manje od 1300 uzoraka u protekla 24 sata virus je potvrđen kod 83 osobe u Republici Srpskoj, od kojih je čak 39 novozaraženih s područja Bijeljine, dok je u Federaciji BiH zaraza potvrđena kod 77 osoba.

Vezani članci Roberto Mateš kampira u šatoru ispred bolnice da bude što bliže bolesnom sinu Šimun (7) je u bolnici, ali tati Robertu ne daju da bude s njim. Tata je zato donio šator i smjestio ga kraj bolnice, a sa Šimunom se čuje voki-tokijem Koronavirus u Australiji Najsmrtonosniji dan u Australiji: Uz rekordan broj novih zaraženih, imaju najmlađu žrtvu koronavirusa

U RS-u su prijavljena i tri nova smrtna slučaja povezana sa zarazom koronavirusom, a umrla su dva muškarca i jedna žena.

Vlasti u BiH naložile su nove mjere čiji je cilj onemogućiti masovnija okupljanja. U zatvorenim prostorima sada može boraviti najviše 50 osoba, obvezna je uporaba zaštitnih maski te je preporučeno strogo održavanje fizičke distance.