Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Situacija daleko od dobre

Županija u BiH osma u Europi prema sedmodnevnoj incidenciji zaraženih koronavirusom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čak 28 osoba preminulo je u posljednja tri dana u COVID bolnici u Mostaru, sjedištu Hercegovačko-neretvanske županije koja je, po podacima Svjetske zdravstvene organizacije, osma regija u Europi po stopi incidencije zaraženih od koronavirusa u posljednjih sedam dana.

Kako su u ponedjeljak izvijestili iz Kriznog stožera Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), u petak i tijekom vikenda uz 28 preminulih otkriveno je 283 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Sedmodnevna stopa incidencije novozaraženih koronavirusom iznosi 521 na 100.000 stanovnika, po čemu je ova županija osma u Europi, podaci su Svjetske zdravstvene organizacije.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Spomenuo i hibridni rat Dodik opet šokira! Bošnjačkim političarima poručio da su glupi: "Najbolje je da se raziđemo, neka vam ostane 25 posto teritorija" Slika nije dostupna Ukinuli gotovo sve mjere Susjedi su prije dva mjeseca bili među najpogođenijima koronavirusom, danas imaju samo devet novozaraženih

U odnosu na tjedan dana ranije, kada je ova županija prednjačila u Europi, taj podatak predstavlja pad od 27 posto. 

Liječnici unatoč padu broja zaraženih pozivaju stanovnike ove hercegovačke županije na pozornost. Voditelj Odjela za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar prim. mr. sc. Zoran Karlović rekao je da je u ovoj bolnici primjetno blago popravljanje epidemiološke situacije, no da je situacija daleko od dobre.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene