Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zabrinjavajući podaci

Najviše od početka epidemije: U BiH u posljednja 24 sata 310 zaraženih koronavirusom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Bosni i Hercegovinu u petak je potvrđeno 310 novih slučajeva zaraze koronavirusom što je najveći broj u jednom danu otkako se virus SARS-CoV-2 pojavio u toj zemlji početkom ožujka.

Iz entitetskih zavoda za javno zdravstvo priopćili su kako je u protekla 24 sata testirano nešto više od 1700 uzoraka pri čemu je zaraza potvrđena kod 196 osoba s područja Federacije BiH te kod 114 iz Republike Srpske.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Situacija daleko od dobre Županija u BiH osma u Europi prema sedmodnevnoj incidenciji zaraženih koronavirusom Slika nije dostupna Bila je svjesna i komunikativna Tragedija u BiH: Žena oboljela od koronavirusa bacila se s trećeg kata bolnice

 

Pojedinačni je najveći broj novozaraženih u Sarajevu gdje su potvrđena 72 nova slučaja a jedna osoba preminula je u bolnici gdje je bila na respiratoru.

Još jedan smrtni slučaj prijavljen je i u RS odnosno u Banjoj Luci gdje je od četvrtka zaraza potvrđena kod 27 osoba.

Ravnatelj Instituta za javno zdravstvo RS Branislav Zeljković upozorio je na konferenciji za novinstvo u Banjoj Luci kako je zdravstveni sustav u tom entitetu pod velikim pritiskom zbog naglog rasta broja zaraženih.

"Imamo veliko pogoršanje epidemiološke situacije", kazao je Zeljković pojašnjavajući kako je uzrok takvom stanju kršenje propisanih mjera a najveći problem su okupljanja ljudi u većim skupinama.

Istaknuo je kako bez održavanja fizičke distance među ljudima nije moguće učinkovito kontrolirati širenje zaraze.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene