Najlon na policama s odjećom u trgovini
Najlon na policama s odjećom u trgovini Foto: Čitatelj

Strože mjere u Pirmorsko-goranskoj županiji na snazi su od ovog tjedna, a neke od njih razljutile su stanovnike. Zatvaranjem trgovina koje ne prodaju hranu i lijekove neki su trgovački lanci zatvorili odjele koji prodaju odjeću. Na fotografiji jednog čitatelja vide se police s odjećom koje su prekrivene najlonom.


Trgovine odjećom i obućom od ovog su tjedna zatvorene u Primorsko-goranskoj županiji. Do toga je dovela loša epidemiološka slika. Za kupce su otvorene trgovine koje prodaju hranu i namirnice, no neke od njih su zatvorile odjele na kojima nema hrane. 

Tako je jedan Riječanin u poslovnici poznatog trgovačkog lanca fotografirao police s odjećom koje su prekrivene - najlonom. Ne mogu se kupiti majice, čarape, hlače... Kaže da je slična situacija i u drugim trgovinama.

''U mnogima nema najlona, ali na blagajni vam kažu da ne smiju to prodati. Nitko ne smije prodavat odjeću i obuću'', ispričao nam je. Kaže da, ako vam zatrebaju nove cipele, sada ih se ne može nigdje kupiti.

Plenković na sastanku Znanstvenog savjeta za borbu protiv koronavirusa Postojeće mjere se produžuju, strože na lokalnim razinama: Božinović komentirao hoće li se djeca vratiti u školske klupe

U ovoj su županiji, osim trgovina odjeće i obuće, zatvorena kina, kazališta, kasina i kladionice, igraonice. Prehrambenim trgovinama ograničen je rad do 19 sati, a osim toga su zabranjena i sva javna okupljanja.

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije Vladimir Mićović kazao je u Dnevniku Nove TV da bi se utjecaj lockdowna treba vidjeti za dva tjedna. Objasnio je i zašto su zatvorene trgovine odjećom i obućom. ''Gledali smo gdje su mjesta okupljanja koja privlače ljude. U tom slučaju, kupovina robe i obuće je atraktant za ljude na temelju anamneza i načina zaražavanja'', rekao je.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju