Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nove mjere

Riječani začuđeni apsurdnim prizorima u trgovačkim centrima: Hranu prodaju, ali dio s odjećom je "zatvoren"

Najlon na policama s odjećom u trgovini
Najlon na policama s odjećom u trgovini Foto: Čitatelj
Strože mjere u Pirmorsko-goranskoj županiji na snazi su od ovog tjedna, a neke od njih razljutile su stanovnike. Zatvaranjem trgovina koje ne prodaju hranu i lijekove neki su trgovački lanci zatvorili odjele koji prodaju odjeću. Na fotografiji jednog čitatelja vide se police s odjećom koje su prekrivene najlonom.

Trgovine odjećom i obućom od ovog su tjedna zatvorene u Primorsko-goranskoj županiji. Do toga je dovela loša epidemiološka slika. Za kupce su otvorene trgovine koje prodaju hranu i namirnice, no neke od njih su zatvorile odjele na kojima nema hrane. 

Tako je jedan Riječanin u poslovnici poznatog trgovačkog lanca fotografirao police s odjećom koje su prekrivene - najlonom. Ne mogu se kupiti majice, čarape, hlače... Kaže da je slična situacija i u drugim trgovinama.

''U mnogima nema najlona, ali na blagajni vam kažu da ne smiju to prodati. Nitko ne smije prodavat odjeću i obuću'', ispričao nam je. Kaže da, ako vam zatrebaju nove cipele, sada ih se ne može nigdje kupiti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna optimistično o cijepljenju Postojeće mjere se produžuju, strože na lokalnim razinama: Božinović komentirao hoće li se djeca vratiti u školske klupe

U ovoj su županiji, osim trgovina odjeće i obuće, zatvorena kina, kazališta, kasina i kladionice, igraonice. Prehrambenim trgovinama ograničen je rad do 19 sati, a osim toga su zabranjena i sva javna okupljanja.

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije Vladimir Mićović kazao je u Dnevniku Nove TV da bi se utjecaj lockdowna treba vidjeti za dva tjedna. Objasnio je i zašto su zatvorene trgovine odjećom i obućom. ''Gledali smo gdje su mjesta okupljanja koja privlače ljude. U tom slučaju, kupovina robe i obuće je atraktant za ljude na temelju anamneza i načina zaražavanja'', rekao je.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene