Na Klinici za infektivne bolesti KBC-a Rijeka hospitalizirane su dvije osobe čiji su nalazi pokazali da su negativni na koronavirus, potvrdio je ministar zdravstva Vili Beroš.

Galerija


Talijanski državljanin i žena iz Rovinja koji su hospitalizirani u KBC-u Rijeka nisu zaraženi koronavirusom, potvrdio je ministar zdravstva Vili Beroš. Iz ministarstva su priopćili i da su oba pacijenta u dobrom općem stanju.

Vezani članci Koronavirus u Sloveniji, ilustracija Šok u Sloveniji: Rekordne 1503 novozaražene osobe! Premijer uputio dramatičan apel Zvonimir Šostar - 2 Šostarov dramatičan apel: "Ako virus prijeđe s mladih na starije, onda ćemo tek biti u problemu. Vidjeli smo što se događalo u Bergamu..."

Talijan je hospitaliziran u subotu poslijepodne zbog respiratornih smetnji. Ima temperaturu i kašlje, ali je stabilno i dobro se osjeća. Smješten je u izolaciju. "Radi se o studentu s razmjene iz Italije koji je stigao s respiratornim problemima. Poslali smo uzorke na analizu", rekao je ministar zdravstva Vili Beroš za 24 sata i dodao kako je malo vjerojatno da se radi o koronavirusu.

Voditeljica službe epidemiologije Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije Jasna Valić potvrdila je za Hinu u nedjelju da žena iz Rovinja, hospitalizirana u riječkom KBC-u, nije u trenutku pojave respiratornih smetnji boravila u Istri, već je izravno iz Padove prevezena u Rijeku.

Prema njezinim riječima, građani u Hrvatskoj i Istri, odakle mnogi rade u Italiji, trebaju biti oprezni, ali nemaju razloga za paniku. "Nema mjesta panici, ali treba svakako biti oprezan i slušati struku odnosno epidemiologe i članove posebnih stožera koji su osnovani upravo zbog pojave koronavirusa", poručila je dr. Valić.

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu Alemka Markotić potvrdila nam je da su uzorci iz Rijeke, stigli u njihovu Kliniku kako bi se utvrdilo o kakvoj infekciji je riječ. (V.P./Hina)