Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lea Ming Li

Kineskinja rođena u Hrvatskoj o predrasudama zbog koronavirusa: "Ponekad se odmiču od mene u tramvaju..."

Lea Ming Li u Dnevniku Nove TV - 2
Lea Ming Li u Dnevniku Nove TV - 2 Dnevnik Nove TV
Aktualno Galerija Lea Ming Li u Dnevniku Nove TV - 2 Lea Ming Li u Dnevniku Nove TV - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Lea Ming Li u Dnevniku Nove TV - 3 Lea Ming Li u Dnevniku Nove TV - 3 Foto: Dnevnik Nove TV Lea Ming Li u Dnevniku Nove TV - 1 Lea Ming Li u Dnevniku Nove TV - 1 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Lea Ming Li u Dnevniku Nove TV - 4 Galerija 1/4 >>
Zbog neinformiranosti o samom virusu Kinezi diljem svijeta doživljavaju razne neugodnosti. Lea Ming Li, studentica rođena u Hrvatskoj, priznaje kako doživljava neugodnosti otkada se pojavio koronavirus.

Niz zemalja nastavlja evakuacije svojih državljana iz Wuhana, kineskog grada u središtu epidemije. Kina je u sve većoj međunarodnoj izolaciji. Broj umrlih premašio je 360, a zaraženih je 17.000.

Pročitajte i ovo Fadil Novalić Sam potvrdio vijesti Bivši premijer BiH ide u zatvor na četiri godine: Zlouporabio je položaj pri nabavi respiratora Ilustracija koronavirus.hr Ugašena stranica koju smo tijekom pandemije svakodnevno posjećivali

Lea Ming Li priznaje da je znala doživjeti neugodnosti otkada se pojavio koronavirus.

"Tu i tamo se zna dogoditi neki slučaj. Primjerice kada ulazim u tramvaj ili autobus. Znaju se uputiti neki malo čudni pogledi ili se netko malo suptilno odmakne. Pokušavam gledati pozitivnu stranu, pa radi toga imam slobodno mjesto u tramvaju".

Studentica kaže da oko koronavirusa vlada velika panika. "Granice Kine su praktički zatvorene, letovi otkazani. Ekonomija Kine pati zbog toga. Kineske restorane ljudi ne žele posjećivati zbog straha od zaraze", napominje. 

Lea Ming Li ima rođake u Kini i s njima se čuje redovito.

"Oni se nalaze u Pekingu i čujemo se svaki dan. Dobila sam dojam da smo mi u većoj panici i zabrinuti zbog njih nego što oni strahuju. Oni se drže dosta staloženo i smireno, nastavljaju sa svakodnevnim životom. Prilagodili su se situaciji, ne ide se u školu i u vrtiće, ali ne vlada neka velika panika", otkriva. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene