Zbog neinformiranosti o samom virusu Kinezi diljem svijeta doživljavaju razne neugodnosti. Lea Ming Li, studentica rođena u Hrvatskoj, priznaje kako doživljava neugodnosti otkada se pojavio koronavirus.

Galerija


Niz zemalja nastavlja evakuacije svojih državljana iz Wuhana, kineskog grada u središtu epidemije. Kina je u sve većoj međunarodnoj izolaciji. Broj umrlih premašio je 360, a zaraženih je 17.000.

Vezani članci Zabava u pubu, ilustracija Podnio ostavku nakon što se s drugim političarima ilegalno zabavljao u pubu: ''Bilo je nekoliko čaša vina i pivo u srijedu'' Tulum u COVID bolnici Dubrava Procurila snimka s tuluma medicinara u COVID bolnici Dubrava: "U ovakvim situacijama me sram što sam medicinska sestra"

Lea Ming Li priznaje da je znala doživjeti neugodnosti otkada se pojavio koronavirus.

"Tu i tamo se zna dogoditi neki slučaj. Primjerice kada ulazim u tramvaj ili autobus. Znaju se uputiti neki malo čudni pogledi ili se netko malo suptilno odmakne. Pokušavam gledati pozitivnu stranu, pa radi toga imam slobodno mjesto u tramvaju".

Studentica kaže da oko koronavirusa vlada velika panika. "Granice Kine su praktički zatvorene, letovi otkazani. Ekonomija Kine pati zbog toga. Kineske restorane ljudi ne žele posjećivati zbog straha od zaraze", napominje. 

Lea Ming Li ima rođake u Kini i s njima se čuje redovito.

"Oni se nalaze u Pekingu i čujemo se svaki dan. Dobila sam dojam da smo mi u većoj panici i zabrinuti zbog njih nego što oni strahuju. Oni se drže dosta staloženo i smireno, nastavljaju sa svakodnevnim životom. Prilagodili su se situaciji, ne ide se u školu i u vrtiće, ali ne vlada neka velika panika", otkriva. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr