Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snalaze se na sve načine

Brojni Slavonci ne mogu do trgovine, ljekarni, bankomata: Stožer pokušava olakšati kretanje spajanjem teritorija

Djed i unuk
Djed i unuk DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Dragan Zorić Dragan Zorić Foto: DNEVNIK.hr Gradonačelnik iz priloga Gradonačelnik iz priloga Foto: DNEVNIK.hr Goran Đanić Goran Đanić Foto: DNEVNIK.hr Djed i unuk Djed i unuk Foto: DNEVNIK.hr +1 Goran Ivanović Galerija 1/6 >>
U trgovine, ljekarne, na bankomate i benzinske crpke danas ne mogu mnogi Slavonci u manjim sredinama. Kako bi im olakšali život s e-propusnicama, Stožer Civilne zaštite Osječko-baranjske županije traži od Nacionalnog stožera spajanje teritorija na ustroju nekadašnjih općina.

U slavonskom selu Budimci stanovnici nemaju ništa osim trgovine. Za svoje sumještane načelnik općine Podgorač Goran Đanić obratio se nadležnima, no ništa nije poduzeto.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 17 dana bez novoboljelih Virovitičko-podravska županija predlaže slobodno kretanje građana na tom području: ''Tako će im se olakšati život i gospodarska aktivnost. Bila bi to nagrada svima'' Slika nije dostupna Kazneno prijavljen Obrtnik iz Gospića tražio e-propusnice za trojicu radnika u samoizolaciji

''Je li interes da jedan poštanski djelatnik dođe ovamo i normalno radi četiri sata ili je interes da dnevno dolazi 15 do 20 osoba iz dvaju naselja, čak i 50 osoba, da svi putuju?'' pita se Đanić.

U istim problemima mnoge su slavonske općine. ''Nemamo nijedne ljekarne, nemamo nijednog doktora, nemamo pošte. Imamo sedam mjesta koja se presijecaju s tri općine'', kaže Dragan Zorić, načelnik općine Šodolovci.

''Nemamo nijednu banku, bankomat, mesnicu, nemamo prodavaonicu repromaterijala koja ljudima treba za sadnju vrtova. Proljeće je, proljetni su radovi. Ako oni to ne odrade sad, kada će? Propala im je cijela godina'', govori načelnik općine Vuka Damir Maričić.

Snalaze se na sve načine

Mještani se snalaze na sve načine. ''Sin ide raditi i donese nam sve što treba i digne mirovinu, eto tako'', kaže Zlata iz Šodolovaca.

Kako bi ljudima bilo lakše, Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije od Nacionalnog stožera traži teritorijalno spajanje na ustroju nekadašnjih općina. U ponedjeljak su uputili svim svojim stožerima da sazovu predstavnička tijela te donesu odluku o udruživanju.

''Nakon toga će struka, odnosno Zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije donijeti preporuku i reći je li sve sukladno onome što oni propisuju kao mjere i nakon toga očekujemo odluku Nacionalnog stožera da dopuste da se podijelimo na ovih 6 mikropodručja'', objasnio je Goran Ivanović, načelnik županijskog Stožera civilne zaštite.

Iz županijskog Stožera očekuju kako bi sve odluke na stolu mogle biti u četvrtak te poslane nacionalnom stožeru.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene