Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nikad više oboljelih

Eksplozija zaraze u dalmatinskoj županiji: Danas novi rekord s više od 1500 novooboljelih

Koronavirus, ilustracija - 7
Koronavirus, ilustracija - 7 Foto: DNEVNIK.HR
Splitsko-dalmatinska županija oborit će novi crni rekord s više od 1500 novozaraženih u jednom danu.

Splitsko-dalmatinska županija u srijedu je bilježiila 1139 novozaraženih, a s obaranjem crnih rekorada nastavlja i u četvrtak.

''Od noćas testiranih uzoraka, njih oko 2500, više od 1500 bilo je pozitivno. Još uvijek slažemo tablice'', rekla je za HRT Željka Karin, ravnateljica županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo.

''Naravno da su razlozi za visoke brojke predblagdanska okupljanja i niska procijepljenost u našoj županiji. Imamo procijepljeno svega 52 posto odrasle populacije'', dodaje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna STOTINE TISUĆA NOVOZARAŽENIH Novi val zaraze širi se Europom: Zbog omikrona u nizu zemalja padaju rekordi, doznajte kakvo je stanje u pojedinim državama

Kaže da zasad ne bi govorila o omikron varijanti koronavirusa. ''Nemamo podatke da je u našoj populaciji omikron. Imamo četiri dokazana slučaja. Svaki tjedan šaljemo dvjestotinjak uzoraka u Zagreb, koji potom šalju u referentne laboratorije na analizu. S obzirom na ponašanje građana, šire se naravno delta i drugi sojevi, a doprinos širenju su i mjere koje provodimo'', rekla je Karin za HRT.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene