Dom za starije i nemoćne Split
Dom za starije i nemoćne Split Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije u subotu popodne donio je odluku o samoizolaciji 86 korisnika Doma za starije i nemoćne, dok će ostali, odnosno njih 105, biti smješteni u karantenu na Duilovu.


Kako su naveli u priopćenju, odlučeno je da 86 teže pokretnih korisnika Doma ostane po jedan u sobi u Domu za starije i nemoćne u Vukovarskoj, dok će ostali korisnici biti izmješteni u karentenu sa zasebnim sanitarnim čvorom, svatko u svojoj sobi, u hotelu "Zagreb" na Duilovu.

Vezani članci Zračna luka, Ilustracija Gotovo cijeli svijet je crvena zona: SAD će preporučiti građanima da ne putuju u 80 posto zemalja svijeta Cijepljenje na Velesajmu HZJZ objasnio zašto smo cijepili tako malo ljudi: "Nema to veze s AstraZenecom, cijepili smo koliko smo imali cjepiva"

Iz preventivnih razloga svaki od korisnika bit će pojedinačno testiran i ostaje u samoizolaciji.

"S obzirom na osoblje koje je pozitivno na koronavirus ili se nalazi u samoizolaciji dio njih će se zamijeniti sa sedam medicinskih sestara Županijskog Doma zdravlja te u dogovoru s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku sa osam njegovateljica i više medicinskih sestara. Izmještanje korisnika bit će obavljeno tijekom sutrašnjeg dana", navodi se na kraju priopćenja. (Hina)