Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska iz minute u minutu

U Udbini potvrđena četiri nova slučaja zaraze, cijela općina je u karanteni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Hrvatskoj je potvrđeno 1534 slučajeva zaraze koronavirusom, od čega su ozdravile 323 osobe. Dosad je zabilježen 21 smrtni slučaj.

* U Hrvatskoj zaražene 1534 osobe 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NOVI PODACI STOŽERA Opet porast broja novozaraženih, dvije osobe su preminule. Županija na sjeveru zemlje u odnosu na jučer udvostručila broj novih slučajeva Slika nije dostupna Preminule dvije osobe U odnosu na prošli utorak imamo skok novozaraženih, najviše novih slučajeva je u Dalmaciji i Zagrebu

* 323 osobe ozdravile 

* Zabilježen 21 smrtni slučaj

Tijek događanja iz minute u minutu pratite u nastavku:

22:35 Nakon što je jučer dijagnosticiran u Udbini jedan slučaj covida 19, u subotu su potvrđena četiri nova slučaja zaraze, sve bliski kontakti zaražene osobe, svi iz Udbine, odnosno iz dvije susjedne obitelji.

Zbog toga je Stožer civilne zaštite Ličko-senjske županije donio Odluku o proglašenju karantene za području općine Udbina.

20:15 Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije u subotu popodne donio je odluku o samoizolaciji 86 korisnika Doma za starije i nemoćne, dok će ostali, odnosno njih 105, biti smješteni u karantenu na Duilovu. Više pročitajte ovdje.

18:43 Šef HZJZ-a Krunoslav Capak u razgovoru za N1 televiziju pojasnio je zašto je Stožer produžio radno vijreme trgovina uoči Uskrsa.

"Mislimo da je jedna smjena dovoljna da se ljudi mogu opskrbiti svime što treba. Nisam siguran da je pametno da se u ovo vrijeme ublažavaju mjere", rekao je Capak.

"Po mom mišljenju u Hrvatskoj još uvijek nije vrijeme za ublažavanje mjera", dodaje.

17:40 U Krapinsko-zagorskoj županiji zabilježena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom. Nalaze čekaju 52 osoba, kojih 26 u samoizolaciji kod kuće, a do sad su uzeti uzorci od 590 osoba. Ukupno je u županiji zaraženo 96 slučajeva zaraze.

16:50 Iz Stožera civilne zaštite Zadarske županije popodne su javili javljaju da je nakon jednog pozitivnog slučaja od jutros, tijekom današnjeg dana stiglo još 5 nalaza osoba pozitivnih na koronavirus pa se broj zaraženih u Zadarskoj županiji popeo na 72. Riječ je o kontaktima s Ortopedskom bolnicom u Biogradu na moru.

U ovome trenutku u samoizolaciji je 857 osoba, a nadzor je završio nad 1416 osoba.

14:2Potvrđen je novi slučaj zaraze na području Koprivničko-križevačke županije u kojoj su dosad zabilježena ukupno 24 slučaja.

Stožer je objavio da su negativni nalazi testiranja konataka dvoje zaraženih iz Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica. Među pristiglim rezultatima su je i dio nalaza testiranih zaposlenika opće bolnice. 

14:20 Tijekom posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije nema novooboljelih osoba od koronavirusa. Dosad je u županiji zabilježeno ukupno 19 pozitivnih slučajeva, a jedna je osoba preminula.

14:10 U Hrvatskoj je zabilježeno 39 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a ukupan broj oboljelih porastao je na 1534. Nisu zabilježeni novi smrtni slučajevi, a ukupno su 323 osobe ozdravile. Više o najnovijim podacima pročitajte ovdje.

13:10 Šibensko-kninska županija ima još četiri osobe pozitivne na koronavirus, čime se ukupan broj oboljelih popeo na 64.

Županijski stožer je izvijestio da su dvije novooboljele osobe povezane s kninskom bolnicom, od kojih je jedna zdravstveni djelatnik, a druga pacijentica s područja Grada Skradina. Treća oboljela osoba je bliski obiteljski kontakt sa zaraženom osobom s područja Općine Promina, a četvrta je zdravstveni djelatnik šibenske bolnice.

13:05 Na području Koprivničko-križevačke županije nema novozaraženih. Ukupno su u županiji 23 pozitivne osobe na koronavirus, a tijekom dana očekuju se nalazi testiranih uzoraka osoba iz koprivničkog Doma za starije i nemoćne

"Broj se smanjio za jednu osobu s obzirom da zaposlenica koprivničke opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ koja je jučer potvrđena pozitivnom, ima prebivalište u susjednoj Međimurskoj županiji te ona ne ulazi u ukupan broj zaraženih u našoj županiji" izvijestio je na današnjoj konferenciji za medije načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Ratimir Ljubić.

12:49 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji potvrđeno je 15 novih slučajeva zaraze, od čega su dvije osobe kontakti zaraženih osoba iz Ploča. Među novooboljelima je i jedan štićenik Doma za starije i nemoćne u Dubrovniku, a ostali novi slučajevi odnose se na djelatnike i korisnike Doma u Pločama, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

12:23 Na području Splitsko-dalmatinske županije još je 17 osoba pozitivno na koronavirus, od čega ih je sedmero korisnika Doma za starije i nemoćne u Vukovarskoj ulici, objavio je županijski Stožer. Među novooboljelima je i dvoje zdravstvenih djelatnika Doma za starije osobe.

U KBC Split ukupno je zaprimljeno 54 korisnika doma za starije i nemoćne osobe.

12:12 U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji nemam novooboljelih od koronavirusa, a pet oboljelih je ozdravilo, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite. Ukupno su na tom području oboljele 32 osobe.

12:06 Vlasnica i još jedan korisnik Doma za starije u Pločama pozitivni su na koronavirus, objavljeno je u subotu na internetskoj stranici Grada Ploča. Ukupno su četiri zaražene osobe iz tog doma. Više o tome pročitajte ovdje.

12:04 Stožer civilne zaštite Grada Zagreba izvijestio je da je u protekla 24 sata zabilježeno 11 novih slučajeva zaraze, čime se ukupan broj zaraženih na području glavnog grada popeo na  393 osobe.

11:39 Nova četiri slučaja zaraze koronavirusom bilježi u subotu Zagrebačka županija u kojoj je dosad zaraza ukupno potvrđena kod 105 osoba, od kojih je 14 izliječeno, a dvije su osobe preminule.

Iz županije navode kako su tri nova slučaja potvrđena na području Samobora, gdje je sada ukupno šestero zaraženih, te jedan u Zaprešiću s čijeg je područja sada 24 oboljelih.

11:36 Stožer civilne zaštite Ličko-senjske županije izvijestio je kako su u posljednja 24 sata četiri nove osobe zaražene koronavirusom. Na testiranje su u petak poslana 63 uzorka, od kojih su stigli rezultati za njih 44, a rezultati za njih 19 još se čekaju.

11:32 Stožer civilne zaštite Karlovačke županije izvijestio je kako u posljednja 24 sata nema novozaraženih koronavirusom u toj županiji, no ističu isto tako da još nisu stigli rezultati svih naručenih testiranja od petka. U toj je županiji 25 ukupno oboljelih od Covid-19. U OB Karlovac hospitalizirano je 5 osoba, 16 ih je na kućnom liječenju te su 3 osobe u Zagrebu.

11:17 Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije izvijestio je da i u toj županiji u posljednja 24 sata nema novozaraženih koronavirusom. U toj županiji 103 osobe ukupno su pozitivne na Covid-19. Među njima je 28 osoba hospitalizirano, tri su osobe na respiratoru i četvero je izliječenih.

10:32 Stožer civilne zaštite Istarske županije izvjewštava u subotu da u toj županiji u posljednja 24 sata nema novooboljelih od Covid-19. Tri su pacijenta izliječena, što čini ukupno 22 izliječenih od koronavirusa (COVID-19) u Istarskoj županiji.

Kod jedne osobe koja se nalazi u samoizolaciji, a došla je organizirano iz Austrije (Tirol) potvrđen je pozitivan nalaz na koronavirus.

Tijekom jučerašnjeg dana uzeto je 52 novih uzoraka brisa zbog sumnje na koronavirus (COVID-19), koja su dostavljena u laboratorij u Zagreb.

10:22 Stožer civilne zaštite Zadarske županije izvijestio je da je još jedna osoba pozitivna na koronavirus tako da je ukupan broj zaraženih na području Zadarske županije 67. Novooboljela osoba povezana je sa Ortopedskom bolnicom Biograd na moru.

Na COVID odjelu Opće bolnice Zadar trenutačno je 6 pacijenata od kojih su 2 na respiratoru. Stanje pacijenta koji je pri padu zadobio teške tjelesne ozljede je stabilno i prebačen je na COVID odjel. U biogradskoj bolnici smješteno je 8 lakših pacijenata.

10:18 Na području Vukovarsko-srijemske županije, u posljednja 24 sata, nema novozaraženih koronavirusom te je ukupan broj zaraženih i dalje 32, izvijestio je u subotu Županijski stožer Civilne zaštite.

Tijekom posljednja 24 sata testirana je 51 osoba i s time ukupan broj testiranih iznosi 450. U samoizolaciji je 510 osoba, a od četiri prijave na kršenje samoizolacije policija je utvrdila da su dvije bile opravdane. U karanteni je sedam osoba.

9:19 Ravnatelj KBC-a Split Julije Meštrović za N1 je kazao da nema promjene u zdravstvenom stanju među zaraženim štićenicima Doma za umirovljenika, a oni koji su smješteni u KBC-u imaju blaže i umjerene simptome, dok jedna osoba ima teže.

''Moramo imati na umu da većina ima i kronične bolesti. Oni su posebno ugroženi ovom infekcijom'', kazao je.

9:04 Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije izvijestio je da deseti dan zaredom nema pozitivnih na koronavirus. Oboljelih je i nadalje dvoje, koji su u kućnoj samoizolaciji i nemaju simptome bolesti.

9:00 Nema novih slučajeva zaraze koronavirusom u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, objavio je županijski Stožer. U Općoj bolnici Bjelovar dosad je na koronavirus pozitivno testirano devet osoba.

8:29 Glavna medicinska sestra Doma za umirovljenike u Splitu Zdravka Đapić Kolak potvrdila je za Index da je pozitivna na koronavirus. "U ponedjeljak šestog u poslijepodnevnim satima sam osjetila bolove u mišićima, hladnoću u tijelu, porasla mi je tjelesna temperatura'', rekla je.

Dodala je da ne smatra da je u radu djelatnika Doma bilo propusta. ''Osobno mislim da nije bilo propusta, jer mi smo se trudili i radili maksimalno profesionalno, onoliko koliko smo mogli, snalazili se sa sredstvima koja smo imali'', kazala je.

Tvrdi da djelatnici nisu imali dovoljno zaštite opreme i da je zbog toga krajem ožujka kontaktirala županijski Stožer civilne zaštite. ''Ja sam osobno tražila zaštitnu opremu od stožera naše županije kao osnivača, koju nismo dobili. Možda da je osoblje imalo zaštitnu opremu, možda se ne bismo ni razboljeli. Nismo dobili zaštitne maske, niti smo dobili zaštitna odijela, vizire. Nismo ništa dobili", tvrdi Đapić Kolak za Index.

Kaže da je od Stožera dobila odgovor kako zbog opće nestašice zaštitne opreme ni oni nemaju dezinfekcijskih sredstava, zaštitnih maski i odjela, te da se obrati ljekarnama za dezinfekcijska sredstva.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene