Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže strože kontrole

Špediteri i carinici u strahu: "Nema kontrole na ulasku u zgradu, jedan je vozač pobjegao policiji i došao k nama"

Gužve na carini i špediciji na Bajakovu
Gužve na carini i špediciji na Bajakovu Čitateljica/DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Gužve na carini i špediciji na Bajakovu Gužve na carini i špediciji na Bajakovu Foto: Čitateljica/DNEVNIK.hr Gužve na carini i špediciji na Bajakovu Gužve na carini i špediciji na Bajakovu Foto: Čitateljica/DNEVNIK.hr +0 Gužve na carini i špediciji na Bajakovu Galerija 1/3 >>
U vrijeme pandemije koronavirusa zbog prirode posla u kontakt s potencijalno zaraženim osobama uz zdravstvene djelatnike i blagajnike svakodnevno dolaze i špediteri i carinici.

Čitateljica portala DNEVNIK.hr koja radi na graničnom prijelazu Bajakovo požalila nam se da su špediteri i carinici svaki dan u kontaktima s vozačima iz cijele Europske unije, a kako kaže, mjere opreza poput držanja razmaka i ograničavanja broja ljudi u jednoj prostoriji ne primjenjuju se.

Pročitajte i ovo Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa Koronavirus - ilustracija - 5 Umrle dvije osobe Veći skok novih slučajeva zaraze koronavirusom zabilježen u još jednoj susjednoj zemlji

"Jučer je u smjeni prošlo 200-tinjak vozača koji dolaze iz Italije, Španjolske, Turske i tko zna odakle sve. Policija ih ne kontrolira, nego ih u jednom trenutku bude 50 u hodniku gdje su špedicije“, kaže naša čitateljica.

Napominje kako u jednoj smjeni radi i do 16 špeditera te se, unatoč rukavicama i maskama koje nose, osjećaju nezaštićeno jer ne znaju tko je od vozača zaražen. Objašnjava kako se po hodnicima nalaze i vozači koji su došli u konvoju s pratnjom, nakon čega se slobodno šeću po prijelazu.

"Kontrole na ulazu u zgradu špedicije i carine – nema. Dokle god je granica za teretni promet otvorena, mi moramo biti na graničnom prijelazu. Prije dva dana ušao je vozač za kojeg se sumnjalo da ima virus. Zadržan je u kamionu, ali je pobjegao policiji i došao u špediciju. Policija je došla nakon nekoliko minuta i brzo ga izvela van. Dezinficirali su špediciju i kolegu koji je bio u kontaktu s vozačem. Dobili smo informaciju da je vozač odvezen u bolnicu, a je li potvrđen virus, ne znamo", piše djelatnica.

Govori kako im je predstojnik prijelaza Bajakovo rekao da se moraju sami zaštititi.

"Najmanje što on može je da se uvede kontrola ulaska vozača u zgradu gdje su špedicije (ima ih 6 na Bajakovu) jer svi imamo djecu i obitelj kod kuće i bojimo se da im nešto ne prenesemo", zaključuje čitateljica.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene