Obavijesti Video Pretražite Navigacija
borba protiv koronavirusa

Slovenija uvela nove mjere na granici: Stranci iz Italije mogu ući samo – s potvrdom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenija od srijede počinje s nadzorom granice s Italijom zbog koronavirusa, a kontroli pri ulasku u državu podliježu svi koji nisu slovenski državljani ili u njoj nemaju stalno prebivalište.

Za ulazak u Sloveniju inozemni putnici trebat će potvrdu da nisu zaraženi koronavirusom, ne stariju od tri dana.

Pročitajte i ovo Predsjednik Milanović sudjelovao na sastanku povodom obilježavanja 20 godina članstva Slovenije u EU, 22. travnja 2024. okupljanje u Brdu kod Kranja Milanović o zasjedanju Sabora: "Neću nikoga požurivati, nikakva alkemija i metafizika, to su vrlo jednostavne stvari" Slika nije dostupna Imaju dosta uvezenih slučajeva Kod susjeda naglo skočio broj novozaraženih, a prije nepunih mjesec dana proglasili su kraj epidemije

Kako prenosi Slovenska tiskovna agencija STA, pozivajući se na zaključke vlade donesene na dopisnoj sjednici, na talijansko-slovenskoj granici ili u njezinoj blizini provjeravat će se imaju li putnici koji dolaze iz Italije potvrdu o negativnom nalazu na Covid-19 koju im je izdao nadležni organ.

Potvrda mora biti na slovenskom, engleskom ili talijanskom jeziku i ne smije biti starija od tri dana.

Osobama bez takve potvrde ulazak u Sloveniju može se zabraniti, no kontrola se ne odnosi i na teretni promet. Slovenski ministar zdravstva izdat će dodatnu odredbu u kojoj će biti definirano u koliko sati u srijedu počinje provedba kontrole ulaska, prenosi STA priopćenje slovenske vlade.

Vlada na odlasku premijera Marjana Šarca najavila je odluku o zatvaranju granice s Italijom koja će stupiti na snagu čim se za to stvore tehnički i administrativni uvjeti.

Na ljubljanskom aerodromu već je na snazi zabrana slijetanja zrakoplova iz koronavirusom pogođenih regija. Ta odluka važi do kraja mjeseca, a u srijedu će biti precizirana uputama za mjerenje tjelesne temperature putnika.

Zbog koronavirusa su s tog aerodroma već otkazane dvije popodnevne zrakoplovne veze s Beogradom, jutarnji let u i iz Frankfurta te popodnevne linije s Bruxellesom i Podgoricom u oba smjera. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene