Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POLAKO RASTE

Susjedi danas bilježe gotovo dvaput više novozaraženih koronom od Hrvatske, a aktivnih slučajeva zaraze imaju - triput više

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Sloveniji je u zadnja 24 sata potvrđeno 2.888 zaraza koronavirusom, što je za 85 slučajeva više nego dan ranije, a provedeno je 1.748 PCR i 14.278 brzih antigenskih testova, objavilo je u subotu slovensko ministarstvo zdravstva.

Ukupno je hospitalizirano 340 osoba s potvrđenom koronavirusnom infekcijom, što je za 21 manje nego dan ranije, a na odjelima intenzivne njege je njih 50, jednako kao dan ranije, dok je troje oboljelih preminulo.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zbog prijetnji sigurnosti Slovenija ponovo produžila kontrolu na granici s Hrvatskom i Mađarskom Ilustracija Kazne i obećanja Prisjeo mu burek od 400 eura: Kamera je sve snimila, no sada će novac dobiti natrag

Prema podacima nacionalnog instituta za javno zdravstvo (NIJZ), u Sloveniji je trenutno 38.510 aktivnih slučajeva zaraze, što je 686 više nego što ih je bilo dan ranije.

Sedmodnevni prosjek potvrđenih zaraza ne raste i iznosi 2857 slučajeva, a 14-dnevna inicidencija porasla je za 1,6 posto te iznosi 1.826.

Potrebne doze cjepiva protiv COVID-19 dobilo je do sada 1,22 milijuna ljudi, odnosno 57,9 posto ukupne populacije, a proces cijepljenja zadnjih mjeseci stagnira.

Podsjetimo, danas je u Hrvatskoj zabilježeno 1587 novih slučajeva zaraze koronom i preminulo je 14 osoba, a aktivnih je slučajeva ukupno 11.008.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene