Pozitivan test na koronavirus, ilustracija
Pozitivan test na koronavirus, ilustracija Foto: Getty Images

Slovački premijer Igor Matovič izjavio je u petak na svom Facebook profilu kako je pozitivan na COVID-19, tjedan dana nakon što je nazočio EU summitu u Bruxellesu s 23 političara.


Vjeruje se kako se na EU summitu slovački premijer Igor Matovič zarazio virusom, kao i francuski predsjednik Emmanuel Macron, što je dovelo do toga da brojni europski čelnici i najviši francuski dužnosnici odu u samoizolaciju.

''Danas sam jedan od vas'', napisao je Matovič na svom Facebook profilu, aludirajući na pozitivan COVID test. ''Trebao sam provesti božićne praznike kao podrška u bolnici. Planovi su sada nekako drukčiji'', dodao je slovački premijer.

 

Obitelj za ručkom U strahu od trećeg vala pandemije stiglo upozorenje: ''Nosite maske na božićnom ručku''

Vatromet, Ilustracija Tko je slavio, slavio je! Većina zemalja uvela strože mjere uoči blagdana, ovako će izgledati Božić i Nova godina diljem Europe

Oporbeni čelnik Peter Pellegrini objavio je prije samo nekoliko dana da je pozitivan na koronavirus i da će morati u samoizolaciju. Španjolski premijer Pedro Sanchez, portugalski premijer Antonio Costa i predsjednik Europskog vijeća Charles Michel su također u samoizolaciji, iako nitko od njih nije rekao da je pozitivan na koronavirus.