Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SUŽIVOT S KORONAVIRUSOM

Europska unija stavila SAD na crvenu listu: Božinović objasnio zašto Hrvatska to neće učiniti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska neće slijediti preporuku Europske unije koja je skinula Sjedinjene Američke Države s popisa sigurnih zemalja kada su u pitanju neobvezna putovanja tijekom pandemije koronavirusa, izjavio je u utorak hrvatski ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Članice EU-a dogovorile su se u ponedjeljak da se s popisa COVID sigurnih zemalja skinu SAD, Izrael, Kosovo, Libanon, Crna Gora i Sjeverna Makedonija, što znači da bi putnici iz tih zemalja trebali prolaziti strože granične kontrole, poput testova na koronavirus i karantene.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna STROŽE KONTROLE Europska unija skinula SAD s liste sigurnih zemalja za putovanja

“Tu je riječ o preporuci. I prije je bilo situacija kada Hrvatska nije slijedila preporuke EU-a pa tako kada su u pitanju američki državljani neće ni ovoga puta. Mi znamo da nam Amerikanci uglavnom dolaze kao turisti što znači da su ispunili sve epidemiološke uvjete za dolazak”, rekao je ministar unutranjih poslova Davor Božinović u Bruxellesu, gdje je sudjelovao na sastanku ministara unutarnjih poslova država članica EU-a.

Božinović kaže da hrvatski epidemiolozi procjenjuju da američki državljani ne predstavljaju rizik za Hrvatsku, kao što to ne predstavljaju ni građani Izraela.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene