Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAJVEĆA STOPA DO SADA

Nagli porast: Svaki trinaesti stanovnik Velike Britanije zaražen koronavirusom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prevalencija virusa CIVID-19 među Englezima na najvišoj je razini otkad je pandemija počela 2020. godine, pokazali su u petak podaci britanskog Ureda za nacionalnu statistiku (ONS).

Vjeruje se da je u završnom tjednu ožujka jedna od 13 osoba imala koronavirus, što je četvrti uzastopni porast, dok je tjedan ranije taj omjer iznosio jedan naprema 16. ONS procjenjuje da je 4,1 milijun osoba u Engleskoj imalo virus COVID-19.

Podaci su stigli isti dan kad je ukinuto besplatno testiranje na COVID-19 za građane. Komplet za samotestiranje sada uglavnom košta oko dvije funte, dok PCR test u laboratoriju košta između 40 i 90 funti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna LAKŠI ULAZAK Velika Britanija u petak ukida zadnju mjeru u borbi protiv koronavirusa za putovanja

Čelnik oporbene Laburističke stranke Keir Starmer upozorio je da ukidanje besplatnog testiranja može značiti da će se manje ljudi testirati kad imaju simptome.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna KRŠENJE LOCKDOWNA Sve zbog zabave "donesite svoju cugu". Britanska policija pokreće istragu zbog kršenja mjera u premijerovoj rezidenciji

Vlada je rekla da će se zdravstveni radnici, djelatnici socijalne skrbi i najranjiviji moći testirati besplatno.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene