Boris Johnson
Boris Johnson Foto: Afp

Britanska policija istražit će navodno kršenje 'lockdowna' u rezidenciji premijera Borisa Johnsona nakon što je dobila unutarnje izvješće o nizu okupljanja.


Britanski premijer Boris Johnson se bori za politički opstanak nakon novih optužbi da je kršio mjere opće karantene koje je sam uveo, sudjelujući na rođendanskoj proslavi u Downing Streetu, u vrijeme zabrane okupljanja u zatvorenim prostorima.

Ta je proslava posljednja na listi okupljanja u Downing Streetu, uključujući ono poznato u javnosti kao "donesite svoju cuguslavlje za koje je Johnson rekao da je smatrao da se radi o radnom događaju.

Londonska policijska povjerenica Cressida Dick objavila je da policija kreće s istragom.

"Mogu potvrditi da Met (gradska policija) sad istražuje nekoliko događaja koji su se održali u Downing Streetu i Whitehallu u posljednje dvije godine, u svjetlu mogućih kršenja COVID mjera“, rekla je.

Boris Johnson Johnsonov ured o rođendanskoj proslavi tijekom 'lockdowna': "Dio osoblja taj dan se kratko okupio u prostoriji vlade..."

Boris Johnson Zabava za premijera izazvala skandal: "Razumijem bijes koji osjećaju prema meni''

Ta bi istraga mogla odgoditi onu unutarnju koju je zatražio Johnson, a čiji se rezultati očekuju kasnije ovaj tjedan i smatraju se ključnima za Johnsonovu budućnost na funkciji premijera.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju