Obavijesti Video Pretražite Navigacija
što nakon lipnja?

Predsjednik SSSH-a: "Nisam siguran da je 85.000 poslodavaca imalo potrebu tražiti ove mjere"

Ana Malbaša i Mladen Novosel - 4
Ana Malbaša i Mladen Novosel - 4 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Ana Malbaša i Mladen Novosel - 3 Ana Malbaša i Mladen Novosel - 3 Foto: DNEVNIK.hr Ana Malbaša i Mladen Novosel - 4 Ana Malbaša i Mladen Novosel - 4 Foto: DNEVNIK.hr Ana Malbaša i Mladen Novosel - 2 Ana Malbaša i Mladen Novosel - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Ana Malbaša i Mladen Novosel - 1 Galerija 1/4 >>
Savez samostalnih sindikata ističe da je kriza jasno pokazala kako je postojeći društveno-ekonomski sustav neodrživ i da teret snose radnici. Pozivaju na promjene, a reporterka Dnevnika Nove TV Ana Malbaša razgovarala je s predsjednikom Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Mladenom Novoselom o kojim promjenama govore.

Mladen Novosel, predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, u Dnevniku Nove TV kazao je kako su neki od zahtjeva da minimalac bude 4000 kn te da javnozdravstveni sustav bude dostupan. Dodao je kako bi nam bilo teško u ovoj situaciji da je zdravstveni sustav privatan.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna sutra i službena lista GONG i hakeri omogućili pretraživanje popisa poslodavaca koji su dobili potporu od države Davor Majetić očekuju i nove poteze HUP pohvalio mjere za spas gospodarstva, ali upozorava Vladu što se ne smije dogoditi

Mjere minimalca i odgode poreza idu do lipnja, no Novosel ne očekuje da će nakon toga problemi nestati.

"Nakon toga idu izbori", šali se Novosel i nastavlja kako ne očekuju da će problemi nestati nakon korištenja mjera: "u ovom trenutku, Europska komisija radi različite scenarije i mjere, jedna od mjera je o skraćivanju radnog vremena. Zalagat ćemo se da se potpore dodjeljuju u nekom obliku sa zadržavanjem radnih mjesta. Nisam siguran da je 85.000 poslodavaca imalo potrebu tražiti ove mjere", rekao je Novosel.

Savez samostalnih sindikata Hrvatske nije za smanjenje plaća ni u javnom ni u privatnom sektoru. Gdje bi onda trebalo rezati?

"Mjere nisu pravedno raspodjeljene, mjere su horizontalne, ako bi se očuvala radna mjesta i isplatile plaće, to bi se trebalo preliti na javni i državni sektor, a Vlada bi se kao najveći poslodavac trebala odrediti što želi", zaključuje Novosel. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene