Obavijesti Video Pretražite Navigacija
sutra i službena lista

GONG i hakeri omogućili pretraživanje popisa poslodavaca koji su dobili potporu od države

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
GONG je pisao Vladi da podaci o 83.955 poslodavaca koji su primili potporu za očuvanje radnih mjesta za ožujak moraju biti dostupni javnosti. HZZ je najvio kako će podatke objaviti sutra, ali hakeri su ih već izvukli, a GONG objavio.

Ministar Josip Aladrović obećao je da će se podaci o poslodavcima, njih 83.955, koji su dobili potporu za očuvanje radnih mjesta za ožujak, uskoro moći pretraživati. No Vlada to nije omogućila pa su hakeri otvorili podatke koje je objavio GONG.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Neki nisu dobili ni to Zdravstvene djelatnike razljutio COVID dodatak: "Stvarno su prepoznali mukotrpan rad i trud" Slika nije dostupna Konferencija za medije Ministar Beroš o mjerama i kaznama: "Svi koji žele dobro prijavit će nedozvoljena okupljanja"

"Popis je dostupan tek 4-5 sati, vidimo tehničke nedostatke, izrazito je velik interes javnosti i velik se broj korisnika nalazi na stranicama HZZ-a i sigurno ćemo povećati pretraživost podataka i povećati mogućnost broja korisnika. Nismo očekvali toliku zainteresiranost i odgovorit ćemo u najkraćem vremenu i moći će se pretraživati podaci", rekao je Aladrović za N1, a GONG je pisao Vladi da ti podaci moraju biti dostupni javnosti.

"Javnost mora znati tko su poslodavci kojima se isplaćuju milijarde kuna vrijedne potpore za očuvanje radnih mjesta u vrijeme pandemije koronavirusa. U ovim izvanrednim okolnostima svakako je važno zaštititi radna mjesta, ali i inzistirati na transparentnosti kako bi sačuvali povjerenje građanki i građana u odluke vlasti.

Javnost ima pravo znati koje tvrtke dobivaju te potpore i kako se troše sredstva iz proračuna, dodaju iz Gonga uz napomenu da se od izvršne vlasti u vrijeme pandemije posebno traži kompetencija, ali da ništa manje nije važna ni transparentnost, kako bi se zaradilo traženo povjerenje građanstva", pisao je Gong Vladi pa se brzo javio i Hrvatski zavod za zapošljavanje te na Twitteru objavio kako će podaci biti dostupni sutra, no možete ih pretraživati već sada OVDJE.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene