Obavijesti Video Pretražite Navigacija
očekuju i nove poteze

HUP pohvalio mjere za spas gospodarstva, ali upozorava Vladu što se ne smije dogoditi

Davor Majetić
Davor Majetić Foto: In Magazin
Nakon Vladina drugog paketa mjera oglasila se Hrvatska udruga poslodavaca. Poručuju da je važno da se država drži plaćanja u rokovima.

''Drugi paket ekonomskih mjera pomoći gospodarstvu pogođenom posljedicama pandemije koronavirusa pokazao je da je Vlada prihvatila molbe poslodavaca, koji sada imaju jasniju sliku kako planirati svoje poslovanje, a radnici veću sigurnost da će sačuvati svoja radna mjesta i prihode. U ovom trenutku, uz prioritet da se usvojene mjere efikasno provode, važno je da država ostane financijski disciplinirana i da se drži striktnog plaćanja u rokovima'', poručuju iz Hrvatske udruge poslodavaca.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna sutra i službena lista GONG i hakeri omogućili pretraživanje popisa poslodavaca koji su dobili potporu od države Andrej Plenković na sjednici Vlade u tri faze Kad će se što otvoriti? Plenković otkrio kad ćemo kod frizera, kad u školu i vrtić, a kad u kafiće

''Velik broj poduzetnika radi s centralnom i lokalnom državom te osigurava nesmetane isporuke potrebnih dobara i usluga i u vremenu krize. Veledrogerije, ljekarne i ugovorni zdravstveni subjekti pod posebnim su pritiskom uslijed epidemije te ulažu ogromne napore da održe ne samo poslovanje nego i likvidnost. Iznimno je važna financijska disciplina jer bi upravo kašnjenje države moglo generirati opću nelikvidnosti, a u slučaju veledrogerija i otežanu opskrbu lijekovima koja je u ovom trenutku ključna za zdravstveni sustav'', naglasio je glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca Davor Majetić.

Očekuju reviziju parafiskalnih nameta

HUP poručuje da će poslodavci učiniti sve da daju svoj doprinos u očuvanju radnih mjesta, uz zadržavanje srži svog poslovanja, tako da nakon krize možemo brže i efikasnije pokrenuti gospodarski oporavak.

''S Vladom ćemo nastaviti i razgovore i o daljnjim mjerama, prije svega o parafiskalnim nametima na nacionalnoj i na razini jedinica lokalne samouprave. Neporezna davanja i nameti dugogodišnja su boljka našeg gospodarstva. Sada u krizi trebalo bi zamrznuti plaćanje što većeg broja tih nameta i odmah krenuti u reviziju kako bi se dio napokon trajno ukinuo a dio znatno smanjio'', poručuju iz Hrvatske udruge poslodavaca.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene