Davor Majetić
Davor Majetić Foto: In Magazin

Nakon Vladina drugog paketa mjera oglasila se Hrvatska udruga poslodavaca. Poručuju da je važno da se država drži plaćanja u rokovima.


''Drugi paket ekonomskih mjera pomoći gospodarstvu pogođenom posljedicama pandemije koronavirusa pokazao je da je Vlada prihvatila molbe poslodavaca, koji sada imaju jasniju sliku kako planirati svoje poslovanje, a radnici veću sigurnost da će sačuvati svoja radna mjesta i prihode. U ovom trenutku, uz prioritet da se usvojene mjere efikasno provode, važno je da država ostane financijski disciplinirana i da se drži striktnog plaćanja u rokovima'', poručuju iz Hrvatske udruge poslodavaca.

Vezani članci Kafići u Zagrebu, ilustracija Od danas na snazi neke blaže mjere: Kafići će raditi do ponoći, moguće je da se i navijači vrate na tribine Jurica Protić Svadbe za uporne, hrabre i one koji se pod svaku cijenu žele oženiti: "Ovo je Pirova pobjeda"

''Velik broj poduzetnika radi s centralnom i lokalnom državom te osigurava nesmetane isporuke potrebnih dobara i usluga i u vremenu krize. Veledrogerije, ljekarne i ugovorni zdravstveni subjekti pod posebnim su pritiskom uslijed epidemije te ulažu ogromne napore da održe ne samo poslovanje nego i likvidnost. Iznimno je važna financijska disciplina jer bi upravo kašnjenje države moglo generirati opću nelikvidnosti, a u slučaju veledrogerija i otežanu opskrbu lijekovima koja je u ovom trenutku ključna za zdravstveni sustav'', naglasio je glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca Davor Majetić.

Očekuju reviziju parafiskalnih nameta

HUP poručuje da će poslodavci učiniti sve da daju svoj doprinos u očuvanju radnih mjesta, uz zadržavanje srži svog poslovanja, tako da nakon krize možemo brže i efikasnije pokrenuti gospodarski oporavak.

''S Vladom ćemo nastaviti i razgovore i o daljnjim mjerama, prije svega o parafiskalnim nametima na nacionalnoj i na razini jedinica lokalne samouprave. Neporezna davanja i nameti dugogodišnja su boljka našeg gospodarstva. Sada u krizi trebalo bi zamrznuti plaćanje što većeg broja tih nameta i odmah krenuti u reviziju kako bi se dio napokon trajno ukinuo a dio znatno smanjio'', poručuju iz Hrvatske udruge poslodavaca.