Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potvrdili iz Vlade

Plenković ide na testiranje, zadarski župan i gradonačelnik u samoizolaciji: "Nema odgode izbora"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Andrej Plenković danas će se testirati na koronavirus nakon što je prisustvovao teniskom turniru u Zadru koji je prekinut kad je otkriveno kako je bugarski tenisač Grigor Dimitrov pozitivan na koronavirus. Naknadno je utvrđeno kako je zaražen i Borna Ćorić te kondicijski treneri Đokovića i Dimitrova.

Premijer Andrej Plenković u Zadru nije bio u kontaktu sa zaraženim tenisačima Bornom Ćorićem i Grigorom Dimitrovim, rekao nam je glasnogovornik Vlade Marko Milić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon razgovora s tamošnjim kolegama Plenković pokazao solidarnost prema Češkoj i Slovačkoj: "Izrazio sam spremnost da zbrinemo po desetak njihovih COVID pacijenata" Slika nije dostupna Imao blaže simptome Oglasili se iz Banskih dvora i otkrili kad bi premijer Plenković trebao izaći iz izolacije

Kako otkriva glasnogovornik, premijer se kratko sastao s Novakom Đokovićem, Goranom Ivaniševićem i Marinom Čilićem s kojima je razgovarao oko dvije minute te se pritom nisu rukovali. Iz Vlade poručuju kako će se premijer danas testirati na koronavirus, iako nije bio u kontaktu sa zaraženima.

Zaraženi bugarski tenisač Dimitrov je već napustio Hrvatsku u trenutku kada je premijer stigao u Zadar.

Gradonačelnik i župan u samoizolaciji

Zadarski gradonačelnik Branko Dukić završio je u samoizolaciji, potvrđeno je iz njegovog ureda. "Zbog ostvarenog kontakta s pozitivnim pojedincima, sudionicima teniskog turnira Adria tour, gradonačelnik Branko Dukić kontaktirao je Epidemiološku službu u HZJZ u Zadru. Zbog kontakta sa sudionicima teniskog turnira određena mu je mjera samoizolacije. Gradonačelnik Dukić osjeća se dobro i nema simptome COVID 19 bolesti te će se pridržavati izrečene mjere i svih daljnjih uputa epidemiologa", stoji u priopćenju.

U samoizolaciji je i zadarski župan Božidar Longin također je u samoizolaciji zbog kontakata na turniru. Obojica su se rukovala s Bornom Ćorićem kojem je danas potvrđena zaraza koronavirusom. 

Tko su zaraženi?

Testirane su ukupno 22 osobe od čega je 19 negativnih. Uz Bornu Ćorića pozitivan je Marko Paniki, kondicijski trener Novaka Đokovića i Christian Groh, trener Grigora Dimitrova.

Marin Čilić je poslao priopćenje u kojem se navodi kako je njegov test na koronavirus negativan.

U Zadru se i dalje provode testiranja ljudi koji su bili u bliskom kontaktu s bugarskim tenisačem Grigorom Dimitrovim. On je u Zadru, u sklopu Adria Toura, boravio nekoliko dana i osim tenisa igrao je košarku s ostalim tenisačima i igračima Zadra, te se družio s teniskim fanovima.

Uz premijera Plenkovića, turnir su s tribina pratili i guverner HNB-a Boris Vujčić, ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, ministar uprave Ivan Malenica. Na Adria Touru bili su i bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i njezin suprug Jakov.  

Borna Ćorić te dva trenera ostaju u Zadru u strogo kontroliranim uvjetima propisanim od strane epidemiloga te će se pridržavati svih dobivenih uputa. Ostali sudionici i igrači putuju kućama te će biti u stalnom kontaktu s epidemiološkim službama svojih matičnih zemalja.

Stanovnici Zadarske županije koji sumnjaju na zarazu neka se jave dežurnom epidemiologu na 098 332 765 i svom liječniku.

Iako je potpredsjednik HDZ-a Ivan Anušić u programu N1 poručio kako postoji mogućnost da se izbori odgode, iz Vlade poručuju kako odgode nema. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene