Obavijesti Video Pretražite Navigacija
RAVNATELJ BOLNICE NENAD KUDELIĆ

Ozbiljno upozorenje iz Varaždina: "Pacijenti su nam sve mlađi i bez nekih posebnih komorbiditeta. Nažalost, u idućih 10-ak dana očekujemo još jedan veliki val pacijenata"

Josipa Krajinović razgovara s Nenadom Kudelićem - 4
Josipa Krajinović razgovara s Nenadom Kudelićem - 4 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Josipa Krajinović razgovara s Nenadom Kudelićem - 1 Josipa Krajinović razgovara s Nenadom Kudelićem - 1 Foto: DNEVNIK.hr Josipa Krajinović razgovara s Nenadom Kudelićem - 4 Josipa Krajinović razgovara s Nenadom Kudelićem - 4 Foto: DNEVNIK.hr Josipa Krajinović razgovara s Nenadom Kudelićem - 3 Josipa Krajinović razgovara s Nenadom Kudelićem - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Josipa Krajinović razgovara s Nenadom Kudelićem - 2 Galerija 1/4 >>
Ravnatelj Opće bolnice Varaždin Nenad Kudelić kazao je kako u toj bolnici trenutno 257 COVID-bolesnika, a najmlađemu je tek 27 godina.

Udruga poslodavaca u zdravstvu posjetila je danas četiri najizloženije bolnice na sjeveru Hrvatske. Uz čakovečku, bjelovarsku i koprivničku bili su i u Varaždinu, zaključili su da je sustav prenapregnut, ali da nije krahirao.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Preminulo 38 ljudi Susjedi bilježe porast novozaraženih: ''2022. sigurno nećemo proglasiti kraj pandemije'' Diana Rudan, zamjenica ravnatelja KB Dubrava TREĆI VAL NEMA MILOSTI Popunjeni kapaciteti COVID bolnice u Dubravi, zamjenica ravnatelja otkrila koliko su imali pacijenata koji su već primili obje doze cjepiva

Ravnatelj varaždinske bolnice dr. Nenad Kudelić kazao je reporterki Dnevnika Nove TV Josipi Krajinović kako trenutno imaju 257 COVID-bolesnika, od kojih je 24 u jedinici intenzivnog liječenja, a njih 22 su na respiratoru. "To su sve pacijenti s teškom kliničkom slikom, s teškim upalama pluća, svi redom na kisiku. Sve su mlađi - najmlađi je 1993. godište, i bez nekih posebnih komorbiditeta."

Kazao je i kako nakon što osobe dobiju potvrdu da su pozitivne, u periodu od sedam do 10 dana stanje im se može pogoršati te mogu završiti na liječenju. "Ovo što imamo sada je odraz stanja od prije 10 dana. Možemo prognozirati što će se u idućim danima događati po pitanju broja hospitaliziranih. Nažalost, u idućih 10-ak dana očekujemo još jedan veliki val pacijenata". 

Kudelić je istaknuo i da je potreba za medicinskim kadrom velika te da im je u suradnji s Ministarstvom zdravstva danas stiglo dodatnih 12 medicinskih sestara za rad na COVID-odjelima.

"Tražili smo i liječnike, očekujemo i mobilizaciju liječnika. Velika je opterećenost na jedinicama intezivnog liječenja i hitnog prijema", istaknuo je Kudelić. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene